Top remedii care întăresc sistemul imunitar și tratează răcelile

Alexandra Constantin

Există numeroase remedii care nu numai că pot ajuta la întărirea sistemului imunitar, ci uşurează şi favorizează tratarea episodelor de răceală, atât de des întâlnite în această perioadă a anului.

Piperul roşu

Recunoscut pentru aroma aparte pe care o oferă mâncărurilor, piperul roşu este şi un bun aliat împotriva răcelilor şi a gripei. Nu ezita să adaugi condimentul atunci când găteşti preparatele tale preferate. Cantitatea mare de vitamina C şi de antioxidanţi din conţinutul piperului roşu sunt de ajutor pentru a preveni şi trata răceala încă de la primele simptome. În plus, piperul roşu este considerat un adevărat întăritor pentru imunitate, are puternice proprietăţi antiinflamatorii şi este şi o bună sursă de betacaroten (un antioxidant ce luptă împotriva radicalilor liberi din mediul înconjurător).

Extractul din frunze de măslin

Folosit încă din cele mai vechi timpuri, extractul este un adevărat tonic pentru sănătate, potrivit www.thestir.cafemom.com. Şi asta datorită puternicelor proprietăţi antivirale şi antibacteriene care ajută la prevenirea şi ameliorarea răcelilor şi a gripei. Remediul îl poţi procura de la magazinele naturiste şi poţi lua câte o capsulă pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.

Socul

Nu puţine sunt persoanele care asociază socul cu delicioasă băutură cunoscută sub numele de socată sau cu dulceaţa acrişoară, dar foarte parfumată. Vestea bună este socul poate ţine la distanţă răceala şi gripa, dar întăreşte şi organismul în lupta cu astfel de neplăceri. Sub formă de extract sau de sirop, socul negru este un ingredient puternic ce stimulează imunitatea, luptă împotriva viruşilor şi a bacteriilor, dar are şi proprietăţi antiinflamatorii.

Mierea

Nu degeaba bunicii foloseau mierea de fiecare dată când răceau sau supărătoarea tuse nu le mai trecea. Bogată în vitamine (B, PP, H, C, acid folic, K), minerale ( sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, cupru) şi antioxidanţi, mierea nu trebuie să lipsească din ,,farmacia” casei, cu atât mai mult când răceala şi gripa nu-ţi dau pace. Ia în fiecare dimineaţă câte o linguriţă de miere după ce te trezeşti şi îndulceşte şi ceaiurile pe care le consumi pe tot parcursul zilei. Mierea conţine şi dextrometorfan, substanţă care nu numai că previne, ci şi tratează episoadele de tuse.

Ginsengul siberian

Cunoscut şi sub denumirea de eleuthero, ginsengul completeză lista remediilor oferite de farmacia verde a naturii şi care aduce zeci de beneficii în caz de răceală sau gripă. Puternicele proprietăţi antioxidante ale acestuia ajută la întărirea sistemului imunitar şi uşurează simptomele specifice răcelilor. Indicat este ca remediul (care găseşte la magazinele naturiste sub formă de suplimente) să se administreze la indicaţia fitoterapeutului.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa