5 remedii naturale pentru nas înfundat

remedii pentru nas înfundat

Nasul înfundat nu te trimite la doctor, dar nici nu-ți dă pace! Este un simptom sâcâitor, care nu te lasă să odihnești cum trebuie și nici să te bucuri de vară! Aerul condiționat, virozele, aerul uscat din cameră sunt doar câțiva dintre factorii care produc congestia nazală. Ce e de făcut? Mai jos, o listă generoasă cu remedii pentru nas înfundat.

Băi fierbinți. Știu că e vară și o baie fierbinte nu e binevenită, dar ce nu faci pentru un somn odihnitor? Transformă-ți baia într-o saună și inhalează 30 de minute aburii formați. Te scapă de mucus și desfundă nasul. Acest procedeu funcționează și pentru copii.

Ceai de mentă. Dacă îți plac ceaiurile, alege să bei ceaiuri calde de mentă și ghimbir care decongestionează și relaxează.

Comprese calde pe sinusuri. Căldura desfundă în mod natural nasul, de aceea nu ezitați să puneți comprese calde pe față atunci când respirați greu din cauza nasului înfundat. 10-15 minute de căldură pe nas, pomeți și sinusuri și respirația revine.

Umidificatorul de cameră. Este aparatul care rezolvă problema aerului uscat din încăpere, unul din factorii principali de congestie nazală. Hidratarea aerului respirat ajută la eliminarea mucusului și dezinflamarea pasajelor nazale inflamate.

Inhalațiile cu arome puternice reprezintă o metodă naturistă minunată de a decongestiona căile respiratorii. Eucaliptul este cunoscut ca fiind cel mai eficient decongestionant. Pentru o aplicare ușoară și efiecientă, există plasturi decongestionanți, care conțin ulei de eucalipt și camfor.

Aceștia acționează prin eliberarea vaporilor naturali de eucalipt și camfor ce îmbunătățesc respirația, în special în timpul nopții. Acești plasturi se aplică direct pe îmbrăcăminte și pot fi utilizați de către adulți și copii peste 2 ani.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație