Siropul care ajută copiii aflați în convalescență după răceli sau tratamente pentru ficat (P)

Cristina Călin, redactor
copil la consult

Pentru fiecare părinte vine un moment în care trebuie să îi dea copilului medicamente. Nimic nu mai funcționează, nici ceaiurile, nici consumul de fructe și legume, iar mucii și febra cresc direct proporțional cu stresul mamei și al tatălui.

Ibuprofenul, paracemolul, medicamentele antiparazitare și antibioticele pot face mult rău ficatului în general, dar în cazul copiilor, care sunt mai sensibili, situația se complică. Nu doar medicamentele îl bombardează zi de zi, ci și poluarea, aditivii alimentari sau fumul de țigară. Oricât de mult ai încerca să îl protejezi, nu ai cum să o faci în totalitate. Totuși, poți să îți ajuți copilul să treacă cu bine peste episoadele de recuperare de după boală, oferindu-i ficatului său sprijin pentru refacere.

Siropul care ajută copiii aflați în convalescență

Antioxidanții sunt substanțe care ajută organismul să lupte cu radicalii liberi, care afectează și ficatul. Flavonoizii sunt antioxidanți puternici, biodisponibili (adică sunt ușor absorbiți în corp), care au capacitatea de a spijini ficatul să se refacă după ce a fost expus la medicamente sau la alte substanțe din mediul înconjurător. În mod firesc, cel mai la îndemână este să ingerăm acești flavonoizi din alimentație și acest lucru este posibil pentru că se găsesc în pătrunjel, fructe de pădure, ceai negru, citrice, vin, cacao sau alune. Pentru un adult este destul de simplu. Dar ce ne facem cu micuții noștri care nu vor să vadă nici în poze pătrunjelul sau fructele de pădure, iar ceaiul negru, ciocolata și vinul nu sunt tocmai potrivite pentru ei?

Pe lângă flavonoide, colina este un alt ajutor pe care ficatul îl poate primi pentru a se reface. Ce este colina? Este o vitamină care duce la degradarea acizilor grași și a glucozei. Prin acțiunea sa ajută la eliminarea substanțelor toxice și implicit la facilitarea funcțiilor ficatului. Mai mult, împiedică depunerea colesterolului pe pereții arteriali. Dacă alegem să o luăm din alimentație putem consuma carne, creier, organe, gălbenuș, lactate, cereale integrale, drojdie de bere, ciuperci, spanac, roșii, morcovi. Cu copiii mai măricei, poate fi simplu, dar cu cei mici de 1-3 ani situația este complicată. De multe ori nu mănâncă tot ceea ce noi știm că au nevoie, așa că trebuie să găsim surse alternative din care să primească și colina. Este atât de importantă pentru copii, încât în Statele Unite ale Americii laptele praf care nu este produs din lapte de vacă este suplimentat cu această vitamină pentru că deficitul duce la afecțiuni ale ficatului, ateroscleroză sau boli neurologice. Lipsa de colină, neremediată la timp, duce la afecțiuni cardiace severe sau la degenerare cognitivă la persoanele vârstnice.

Ficatul copilului are nevoie de ajutor

Revenind la copii și la efectele medicamentelor asupra ficatului, ne dăm seama cât de important este să oferim sprijin pentru refacere. Alimentația nu este suficientă de cele mai multe ori. Nu pentru că nu vrem, ci pentru că, așa cum toți părinții știu, copiii au diverse etape în care mănâncă doar anumite lucruri. Cât sunt răciți sau când au altfel de boli, pofta de mâncare le scade și atunci este și mai complicat să își ia din alimentație vitaminele de care au atâta nevoie.

 

În aceste cazuri, de un real ajutor poate fi Alinan Stoptoxin, un supliment alimentar hepatoprotector creat special pentru stările de convalescență ale copiilor, care înlătură efectele negative asupra ficatului ale ibuprofenului, paracetamolului, antibioticelor. Poate fi administrat începând de la vârsta de un an, iar compoziția sa este bine tolerată de către copii, produsul având un gust plăcut. Colina, extractul de armurariu și flavonoidele fac din Alinan Stoptoxin un antioxidant puternic recomandat în buna funcționare a ficatului față de efectele substanțelor nocive.

 

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa