Studiu nou: Câinii și pisicile feresc copiii de boli alergice

Cristina Călin, redactor
animalul de companie totul despre mame

Dacă vă gândiți să adoptați un cățeluș sau o pisicuță și nu sunteți convinși că ar fi potrivit pentru copilul dvs, avem vești bune. Potrivit unui nou studiu, câinii și pisicile ajută la întărirea sistemului imunitar încă de dinainte ca cel mic să se nască, potrivit health.com

Cercetarea realizată de medici din SUA, de la Universitatea din Alberta, și apărută în publicația științifică Microbiome arată că bebelușii născuți în case unde trăiesc animale de companie au în stomac o bacterie care îi protejează de apariția alergiilor. Protecția este la nivel maxim în primele trei luni de viață, potrivit specialiștilor.

Perioada în care fătul stă în burta mamei este foarte importantă pentru că atunci se dezvoltă imunitatea și bacteriile din interiorul intestinelor, a spus Anita Anita Kozyrskyj, epidemiolog pediatru și profesor la Universitatea din Alberta. Schimbările care apar în timpul acestui proces, de exemplu apariția unor bacterii străine, pot determina modul în care evoluează sistemul imunitar și au implicații asupra stării de sănătate pe termn lung.

La studiu au participat aproximativ 800 de copii canadieni. Oamenii de știință au descoperit că în familiile în care au existat animale de companie încă dinainte de concepție copiii aveau în stomac bacteriile Ruminococcus și Oscillospira, care au legătură cu reducerea riscului de apariție a alergiilor (în special dermatite și astm), dar și a obezității. Transferul de bacterii s-a făcut indiferent de modul în care a avut loc nașterea, naturală sau cezariană sau dacă s-au folosit antibiotice în timpul acesteia. Câinii și pisicile care au intrat în contact cu gravida au avut efecte pozitive.

Câinii și pisicile alungă alergiile și astmul

Cercetarea vine să întărească alte studii care au scos la iveală faptul că expunerea copiilor la microbi și bacterii îi ajută să-și întărească imunitatea sau că micuții care cresc cu animale au risc mai scăzut de a dezvolta alergii sau astm, a declarat Kozyrskyj. Aceasta a mai spus că familiile în care cei mici au crescut cu căței au avut cele mai bune rezultate, dar că și pisicile sunt de ajutor.

Alergiile și obezitatea nu dispar (sau apar) doar ca urmare a factorilor de mediu, pentru că genetica joacă și ea un rol foarte important. Este clar, potrivit acestui studiu, că există o protecție naturală împotriva acestora în familiile în care există animale de companie, însă de cele mai multe ori părinții care au alergii evită să adopte câini sau pisici și în felul acesta nici copiii nu beneficiază de efectele pozitive.

Dacă ți s-a părut util acest articol despre interdicțiile în sarcină, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa