Trei metode naturale pentru a-ți ușura respirația când ești răcit

TOTUL DESPRE MAME
decongestionarea-nasului

În perioada virozelor, când atât copiii, cât și părinții sunt afectați de tuse, nas înfundat, dureri de cap, să respiri cum trebuie este o adevărată provocare. Iar dacă vorbim de copii sau femei însărcinate, situația este și mai delicată, pentru că soluțiile medicamentoase nu le sunt recomandate.

Acest articol conține plasare de produse

Iată câteva sfaturi pentru a ușura respirația atunci când nasul este înfundat:

Uleiurile volatile pot fi folosite atât pentru inhalare, cât și pentru masaj, sau pur și simplu pot fi picurate pe corp. Uleiul de eucalipt, spre exmplu, poate fi pus într-un vas cu apă fiartă, iar vaporii trebuie inhalați timp de câteva minute. Trei picături de ulei esențial sunt suficiente pentru decongestionarea nasului. Dacă preferați uleiul esențial de mentă, este suficient să îmbibați o compresă în acest ulei și să inhalați aroma de câteva ori pe zi.

În cazul copiilor mici, care nu pot să sufle nasul, este recomandată, înainte de orice, utilizarea unui dispozitiv de extragere a mucozităților. Pentru înmuierea acestora se poate folosi ser fiziologic, picurat în nările copilului. Aveți grijă ca aerul din încăperea unde se află cel mic să nu fie prea uscat, iar pentru aceasta folosiți un umidificator sau clasicul vas cu apă pus pe calorifer.

Pentru că este complicat să-i faceți pe cei mici să inhaleze vapori pentru decongestionarea nasului, ați putea apela la următoarea soluție: lăsați apa fierbine să curgă în cadă, iar când baia se umple de aburi, aduceți copilul în încăpere și lăsați-l să se joace pe lângă cadă câteva minute. Nu-l lăsați nesupravegheat, pentru a nu fi tentat să pună mâna pe apa fierbinte și să se ardă.

O altă soluție naturală împotriva congestiei nazale este uleiul de eucalipt, picurat în apa în care cel mic face baie sau aplicat direct pe porțiuni din corp. Atenție, însă, ca cel mic să nu ajungă cu gura la locurile pe care ați pus uleiul.

Și ceaiul de plante, combinat cu sare grunjoasă, este foarte eficient. În ceaiul de plante fierbinte se pune sarea și, cu un prosop pe cap, se inhalează aburii. Dacă aveți un copil suficient de mare și cooperant, puteți face un cornet prin care el să inhaleze aburii.

O ceapă zdrobită pe o farfurie și lăsată în cameră peste noapte vă poate ajuta să respirați mai ușor în timpul somnului. E adevărat, a doua zi dimineața camera va trebui aerisită bine, pentru că mirosul de ceapă este puternic și persistent.

O altă variantă simplă și naturală este utilizarea unui plasture autoadeziv, cum este Respiran, care poate fi plasat direct pe haine. Plasturele conține trei straturi diferite, cu eucalipt și camfor, și poate fi utilizat de către adulți și de către copiii de peste 2 ani. Respiran acționează prin eliberarea vaporilor naturali de eucalipt și camfor ce îmbunătățesc respirația, în special în timpul nopții.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa