Trusa de prim ajutor pentru copil. Ce trebuie să conțină

Ramona Dinescu
trusa-de-prim-ajutor-totul-despre-mame

Trusa de prim ajutor nu trebuie să lipsească din dotarea nici unui părinte indiferent de vârsta copilului. Iată ce trebuie să conțină trusa de prim ajutor:

Cred că fiecare părinte are acasă o trusă de prim ajutor, mai mult sau mai puțin completă sau măcar un sertar de prim ajutor al întregii familii.

Imediat după nașterea copilului meu, am primit o listă de la medicul pediatru, pe care erau trecute medicamente/tratamente/ustensile pe care ar trebui să le am în casă. Le-am cumpărat în aceeași zi pe toate deși recunosc că nu prea înțelesesem la ce îmi servea fiecare. Oricum, la fiecare viroză de atunci încolo am sunat medicul care mi-a făcut o nouă listă de cumpărături de la farmacie.

Abia după ce am început să plecăm din oraș cu copilul câte două-trei zile și abia după primul incident am realizat cât este de importantă deținerea unei truse complete de prim ajutor.

Ce înseamnă o trusă completă

O trusă de prim ajutor completă trebuie să conțină și cel mai mic lucru de care ai putea avea nevoie într-o situație de urgență.

În ordinea priorităților, obligatoriu trebuie să se regăsească un termometru digital, de preferat cu vârf flexibil, paracetamol (sirop și supozitoare), ibuprofen (sirop și supozitoare), analgezice și antiinflamatoare. Apoi ai nevoie de plasturi, feșe de tifon, rivanol, apă oxigenată și un gel sau o cremă pe bază de arnica pentru lovituri. Un sirop antihistaminic nu trebuie să lipsească niciodată din trusa de prim ajutor, însă citește cu atenție prospectul deoarece unele expiră destul de repede după ce au fost desigilate, motiv pentru care trebuie înlocuite periodic. Această avertizare este valabilă pentru toate medicamentele din trusa de prim ajutor.

Paza bună trece primejdia rea

Recunosc, eu ca mama unui copil cu sensibilitate la nivelul sistemului digestiv, am tot timpul în trusă antidiareice, antivomitive și săruri de rehidratare. Acestea sunt utile în special atunci când pregătești bagajul de vacanță.

Nu-mi lipsește vitamina C, vitamina D și siropul pentru imunitate, la fel cum nu plec niciodată fără ”batista bebelușului” în speranța că sigur voi găsi un aspirator acolo unde mă duc. De asemenea, trusa pentru a fi completă trebuie să mai conțină apă de mare, ser fiziologic, iar eu merg până într-acolo încât adaug de fiecare dată picături de nas, de ureche și spray calmant pentru gât.

Tot în trusa de prim ajutor eu pun și o sticlă cu alcool sanitar, o cremă pentru iritațiile fundulețului și nelipsitele baneocin și betadină.

Citește și:
Loviturile la nas – cum acordăm primul ajutor
Ce lovituri sunt cu adevărat periculoase?
Convulsii febrile la copii: cum acorzi primul ajutor
Cum evităm accidentele?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa