Cum calmăm tusea nocturnă a copiilor?

Nu există sezon de viroze fără o repriză de tuse productivă care ține trează întreaga familie. E bine de știut, însă, că episoadele de tuse reprezintă, de fapt, un mecanism de apărare a organismului. Este o modalitate de a elibera căile respiratorii și de a proteja plămânii împotriva unor infecții mai grave.

Ce ne facem când reprizele de tuse se prelungesc? Cum calmăm tusea nocturnă? Iată câteva soluții ușor de aplicat și de mare folos pentru confortul și sănătatea celui mic!

Aer curat și grade puține în termometru

Aerisiți foarte bine camera înainte ca cel mic să doarmă și coborâți temperatura la 20-22 de grade. Aerul rece ajută căile respiratorii să se elibereze.

Medicamentele fără prescripție medicală. Ce trebuie să știi ca părinte despre ele?

Folosiți umidificatorul

Aerul uscat irită și mai mult căile respiratorii și uneori creează obstacol în expectorare productivă. De aceea, atunci când copilul răcește, după ce aerisiți bine camera, folosiți un umidificator. Va determina creșterea umidității aerului, iar căile respiratorii vor fi și ele umezite, facilitând expectorarea.

Apa de mare, efecte benefice

Tusea devine mai agresivă atunci când nasul este înfundat. De aceea, este important ca nările să fie umezite cu apă de mare pentru a ușura eliminarea mucusului.

Ceaiul cu miere, calmant natural

S-a demonstrat, chiar și cu studii, că mierea calmează eficient tusea. Este un remediu fără efecte adverse, așa că îl puteți încerca fără riscuri. Un ceai călduț cu o linguriță de miere nu poate face decât bine.

Bronșiolita la copii: care sunt semnele bolii și cum poate să fie tratată

Poziția semi-culcat, de mare ajutor

De regulă, tusea devine mai solicitantă pe timp de noapte, atunci când copilul e în poziție orizontală. Pentru calmare, capul trebuie un pic ridicat. Puteți alege să ridicați salteaua, sau pur și simplu să puneți o pernă mai mare sub cap.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()