Copii preluați de autorități după ce părinții au fost diagnosticați cu COVID-19

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Doi copii din Teleorman au fost preluaţi de autorităţi după ce părinţii lor şi doi fraţi au fost diagnosticați cu noul coronavirus şi internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş” din Capitală, potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Județean Teleorman. 

Părinţii celor doi copii au rămas internaţi în spital împreună cu alţi doi dintre copiii lor, după ce, în urma rezultatelor testării toți patru au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Micuții ajunși în grija statului au 2 ani, respectiv 12 ani.

„În seara zilei de 28 martie 2020, la ora 22,30, la unul dintre Centrele de Plasament din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, au fost preluaţi 2 dintre cei 4 copii minori ai familiei internate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş” din Capitală, după ce această familie, formată din 6 membri, s-a aflat anterior în Centrul de carantină situat în oraşul Zimnicea, judeţul Teleorman. Minorii care au ajuns la DGASPC Teleorman sunt în vârstă de 2 şi 12 ani. Cei doi minori aduşi într-unul dintre centrele de plasament din cadrul DGASPC Teleorman, pe o perioadă determinată, au fost testaţi negativ la COVID-19”, a transmis duminică CJ Teleorman.

Cei doi copii stau separat de restul micuților din centru și sunt îngrijiți de o asistentă. Specialiștii de la Protecția Copilului Teleorman spun că nu există semne de îngrijorare privind adaptarea copiilor la noile condiții.

Legea în baza căreia s-a făcut preluarea temporară a copiilor

Măsura de preluare a copiilor a fost posibilă în baza legii nr. 272 din 2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Mai jos, găsiți un extras din lege care face referire la o astfel de situație.

Duminică, 29 martie, cei 2 copii rămân cazaţi separat de restul copiilor din centru, după ce seara trecută au rămas în grija unei asistente. Celor 2 copii internaţi cu măsură de protecţie la centrul de plasament li se oferă, pe toată perioada separării de familie, asistenţa medicală permanentă, sprijin psihologic de specialitate, alimentaţie şi toate condiţiile necesare, până la însănătoşirea şi externarea părinţilor. În această dimineaţă, starea de sănătate a copiilor este bună, sunt echilibraţi emoţional şi nu există motive de îngrijorare cu privire la adaptarea lor la noile condiţii de viaţă, depăşind cu bine momentul separării de familie, prin care au fost nevoiţi să treacă, se mai arată în comunicatul Consiliului Judeţean Teleorman.

Citiți mai multe despre manifestările noului coronavirus la copii și măsurile de protecție în următoarele articole: 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa