15 idei ca să îi ții pe copii ocupați fără a-i lăsa în fața ecranelor

cum să îi ții pe copii ocupați
Câteva idei ”old school” te vor ajuta să-i dai de lucru copilului când simți că s-a săturat de statul în casă.

Dacă îți pui întrebarea cum să îi ții pe copii ocupați fără a le pune tableta sau telefonul în brațe, s-ar putea să găsești greu soluțiile suficient de interesante și amuzante care să concureze cu tehnologia. Însă cu puțin efort și organizare poți totuși să-l îndrumi pe cel mic spre a găsi bucuria în câteva distracții ”old school”, care să-ți permită să te relaxezi câteva minute sau să-ți vezi de treburile tale de adult. Iată o listă de idei pentru preșcolari, împărtășite de jurnaliștii de la mother.ly.

Cutia de joacă

Umple o cutie cu jucării, instrumente, obiecte cu care copilul se poate juca singur, de la cărți și creioane de colorat la puzzle-uri ușoare. Când ai nevoie de un moment de respiro, dă-i cutia, cu mesajul ”E timpul pentru cutia de joacă!” S-ar putea să opună rezistență la început, cerându-ți în continuare prezența, însă cu preseverență cutia de joacă poate intra în rutina zilnică.

Crearea desenelor animate

În loc să stea cu ochii ațintiți la desene animate, dă-i copilului ocazia să-și creeze propriile desene. Pregătește-i hârtie și creioane colorate și cere-i să deseneze personajul bun/ eroul și pe cel rău. Când a terminat, cere-i să creeze propria poveste și apoi să vină să ți-o prezinte, cu toate detaliile.

Lasă-l să te ajute

Dacă faci mâncare sau curățenie, lasă-l să te ajute cât de mult poate și să facă orice nu îl pune în pericol. Copiii mici pot sorta diverse diverse alimente și pot ajuta la pregătirea servirii mesei, iar cei mari pot să taie legume, să șteargă praful, să dea cu aspiratorul etc.

Dă-le lucruri importante de făcut

Dă-i copilui o sarcină și apreciază cu adevărat ceea ce face. Spune-i că trebuie să facă un desen pentru tata sau o construcție grandioasă pentru bunica. Dacă are senzația că treaba lui este una serioasă, riscul de a se plânge că trebuie să o realizeze singur este foarte mic.

Cutia cu idei

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()