Declarația părinților pe propria răspundere privind simptomele de Covid a fost anulată. Preșcolarii nu vor purta mască la grădiniță

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
declarația părinților pe propria răspundere
Școlile vor anunța în data de 10 septembrie modul în care vor organiza activitatea: normal, online sau hibrid.

Ministrul Sănătății a anunțat astăzi, 01.09.2020, că declarația părinților pe propria răspundere privind simptomele de Covid ale copilului a fost anulată și a făcut apel la părinți să nu își trimită copiii la grădiniță sau la școală dacă au simptome specifice de coronavirus. Tot el a precizat că în grădinițe masca nu va fi obligatorie pentru copii. Astăzi au fost publicate și ghidurile oficiale pentru școli și grădinițe.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a mai anunțat că în data de 10 septembrie fiecare școală va anunța propriul scenariu de funcționare, în funcție de situația epidemiologică din acel moment și de posibilitatea fiecărei școli în parte de a asigura distanțarea elevilor și măsurile de prevenire a infectării cu noul coronavirus. Conform prevederilor inițiale, revenirea copiilor la școală s-ar fi făcut doar cu o declarație pe proprie răspundere, semnată de părinți, privind lipsa simptomelor specifice de coronavirus. După ce inițiativa a fost contestată de părinți, Ministerul a renunțat la această declarație.

Profesorii pot decide ce și cum trebuie să recupereze din materia pierdută

Declarațiile ministrului Sănătății au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și Monica Anisie, ministrul Educației. Aceasta a precizat că, la începutul noului an școlar, activitatea cadrelor didactice va viza, în primul rând, recuperarea materiei care nu a fost asimilată corespunzător la finalul anului trecut, din cauza suspendării cursurilor. ”Sunt prevăzute măsuri așa fel încât activitatea cadrului didactic să se concentreze asupra elevului, și nu asupra realizării hârtiilor. Prin urmare, Comisia realizată pentru tăiat hârtii la nivelul Ministerului Educației și Cercetării a propus astfel de măsuri și iată că se realizează o debirocratizare a activității didactice”, a spus ea.

Ministrul a preciat că profesorii pot face o analiză referitoare la ”ce aveau în planificarea calendaristică înainte de suspendarea cursurilor, ce anume s-a predat în timpul suspendării și ce a reținut elevul în perioada în care cursurile s-au desfășurat online”.

Ghiduri pentru organizarea școlii în timpul pandemiei

Ministerul Educației a lansat astăzi și o platformă, educatiacontinua.edu.ro, unde vor fi încărcate toate informațiile privind organizrea școlii în timpul pandemiei de coronavirus. În acest moment, pe această platformă sunt disponibile ghidurile de organizare pentru educația preșcolară, învățământul primar, cel gimnazial, liceal, profesional și tehnic, vocațional și învățământul special.

  • Ghidul pentru educația preșcolară este disponibil AICI.
  • Ghidul pentru învățământul primar este disponibil AICI.
  • Ghidul pentru învățământul gimnazial și liceal este disponibil AICI.
  • Ghidul pentru învățământul vocațional este disponibil AICI.
  • Ghidul pentru învățământul special este disponibil AICI.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa