Un bărbat a ascuns că are simptomele COVID-19 când și-a vizitat soția gravidă în spital. Acum are și ea boala

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

O femeie din New York a început să manifeste simptomele COVID -19, boala cauzată de noul coronavirus, la scurt timp după ce a născut la finalul lunii martie 2020 într-un spital din New York. Sursa infectării a fost soțul ei, spun oficialii din spital.

Oficialii de la Strong Memorial Hospital in Rochester, din New York, unde femeia a născut, au declarat că soțul femeii a ascuns faptul că avea semnele infecției doar ca să o viziteze în maternitate. Medicii mai spun că bărbatul a admis faptul că a fost expus COVID-19 și că se simte rău după momentul în care soția sa a început să manifeste și ea simptomele bolii.

„După ce mama a început să manifeste semnele bolii, obstetricienii au aflat că partenerul ei a fost expus la COVID-19 și are simptome de boală. Pacienta a fost testată, iar personalul medical care a fost în contact cu ea a fost informat despre posibila expunere”, a anunțat într-o declarație University of Rochester Medical Center, care include Strong Memorial Hospital. Pacienta în cauză și partenerul ei au stat doar într-o rezervă a spitalului.

Cei doi soți au ajuns deja acasă și sunt în carantină

Cu toate că acele cadre medicale care au luat contact cu femeia nu au fost testate pozitiv pentru COVID-19, un membru al staff-ului a intrat în carantină acasă după ce a început să dezvolte simptomele. „Protocolul spitalului spune că acele cadre medicale care nu au simptome vor continua să lucreze purtând mască, însă își vor verifica temperatura corporală de două ori pe zi și eventualele simptome specifice COVID-19”.

În ceea ce privește noii părinții, reprezentanții University of Rochester Medical Center au anunțat că ei sunt deja acasă și li s-a cerut să stea în carantină. Medicii recomandă tuturor celor care au simptomele infecției cu noul coronavirus (respectiv febră, dificultăți de respirație și tuse) să ia legătura cu medicul de familie.

„Înțelem cât de important este pentru gravide să aibă sprijin de la cei apropiați în timpul travaliului și internării în spital, așa că am luat măsuri suplimentare pentru a permite gravidelor să fie aproape de cei dragi în siguranță. Este devastator pentru un părinte să nu fie la nașterea copilului, dar ar fi si mai devastator dacă bebelușii s-ar infecta cu noul coronavirus. Este important ca oamenii să fie onești cu cadrele medicale în timpul acestei crize”, cer cadrele medicale.

Transmiterea COVID-19 la gravide. Recomandările Organizației Mondiale a Sănătații

Organizația Mondială a Sănătații spune că toate gravidele, inclusiv cele care sunt confirmate sau suspecte a avea COVID-19, au dreptul la îngrijiri medicale, înainte, în timpul și după naștere.

O naștere sigură și pozitivă include:

  • Gravida să fie tratată cu respect și demnitate;
  • Să aibă lângă ea o rudă în timpul nașterii;
  • Comunicare clară din partea cadrelor medicale;
  • Strategii potrivite pentru diminuarea durerilor:
  • Mobilitate în timpul nașterii unde este posibilă și nașterea în orice poziție dorește.

Dacă infecția COVID-19 este suspectată sau confirmată la o femeie care urmează să nască, cadrele medicale trebuie să ia măsurile potrivite pentru a reduce riscurile de a se infecta, să fie precaute la igiena mânilor și folosirea adecvată a mănușilor, halatelor de protecție și măștilor medicale.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din  SUA (CDC) atenționează că, deși nu există dovezi ale unor efecte nefaste ale noului coronavirus la gravide, bebelușii pot avea de suferit. Specialiștii de aici se raportează la alte studii care arată că febra mare în primul trimestru de sarcină duce la apariția unor probleme de sănătate la bebeluși. De asemenea, făcând o analogie cu SARS și MERS, există riscul nașterii premature sau a aducerii pe lume a unor copii cu o greutate foarte mică.

Citiți mai multe despre sarcina la gravide în perioada COVID-19, mai jos: 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa