Imagini cu viața în izolare a copiilor

Cristina Călin, redactor
scris pe
viața în izolare

Sute de milioane de copii din întreaga lume se află în izolare în case de aproape două luni pentru a preveni răspândirea COVID-19. Această situație poate avea impact negativ pe termen lung asupra stării lor de sănătate și asupra educației. Iată imagini realizate de fotografi de la UNICEF în care sunt surprinși copii din diverse colțuri ale lumii și modul în care au făcut față izolării în casă.

Fotografiile demonstrează că indiferent de țara în care sunt copiii și părinții încearcă să facă izolarea cât mai plăcută chiar dacă tuturor le lipsesc prietenii și viața de dinainte de pandemia de coronavirus.

Viața în izolare. Jurnal de fotografie

viața în izolare

Peter Hove Olesen, din Danemarca, are un băiat de trei ani și două job-uri full-time. Este fotograf și pentru că a petrecut foarte mult timp cu cel mic a început să îi facă foarte multe poze. A devenit un fel de jurnal de carantină care arată cât de mult s-a schimbat lumea.

Viața în izolare. Nu mai vreau teme!

viața în izolare

Karel Prinsloo din Johanesburg, Africa de Sud, povestește cum fiul ei refuză să mai facă încă un task pentru școală. Îi lipsesc foarte mult colegii, chiar dacă mama încearcă să îi umple timpul cu tot felul de jocuri și vorbește în fiecare zi cu prietenii pe WhatsApp.

Viața în izolare. Exersarea pasiunilor

viața în izolare

Roger LeMoyne este tatăl unei fetițe de 13 ani și locuiește în Montreal, Canada. Sacha își petrece timpul cu câinele familiei și își exersează tehnicile de parkour de care este foarte interesată. Nu pare să mai fie motivată și de altceva. Soția lui lucrează la spital așa că Roger este cel care stă cu cei mici, ceea ce nu se întâmplă în mod normal decât atunci când sunt în vacanță.

Viața în izolare. Obsesia pentru ecrane

viața în izolare

Jack Bacon din Marea Britanie spune că fiind o familie obișnuită cu activitățile în aer liber izolarea a fost foarte greu de suportat. Socializarea a fost înlocuită de ecrane, iar copiii sunt disperați să se joace cu alți copii. Acum sunt obsedați de YouTube și de vedetele de acolo. Sper să își aminească de această perioadă ca de o vacanță lungă.

Copii în izolare. Între job și fișe de la grădiniță

viața în izolare

Bruno Amsellem din Lion, Franța, povestește că au trebuit să își regândească întreaga viață. Își împart ziua între lecțiile făcute cu fetița lor de 3 ani care primește în fiecare zi un program de la educatoare, sport și citit.

Viața în izolare. Cutia cu amintiri

viața în izolare costa rica

Priscilla Mora Flores din San José, Costa Rica, locuiește cu soțul și cu cei doi copii, de 7 și 10 ani. Fetița scormonește în fiecare zi în cutia ei de amintiri. Se află în carantină din data de 3 martie pentru că înainte de pandemia de coronavirus femeia a avut gripă porcină.

Viața cu noul coronavirus. Timp valoros cu copiii

viața în izolare cu copiii

Seyba Keita din Mali spune că se bucură că poate petrece timp cu fetița lui și să îi împărtășească din secretele muncii lui.

Viața în izolare. Izolarea unește familia

 

viața în izolare de coronavirus

Tsvangirayi Mukwazhi din Zimbabwe are trei copii. Fiul cel mare de 15 ani își petrece timpul făcând sport în timp ce ceilalți îl privesc. Timpul petrecut în familie, în izolare, i-a făcut să fie mai uniți și să se înțeleagă mai bine unii pe alții.

Viața în carantină. Șansa de a descoperi noi pasiunicopii în izolare

Karin Schermbrucker din Cape Town, Africa de Sud, povestește cum fiul ei de 6 ani a găsit tot felul de modalități de a-și ocupa timpul în izolare. Faptul că stă în casă îl face să se simtă în siguranță.

 

Viața în izolare. Dor de școală

viața în izolare

Arimacs Wilander locuiește în capitala Indoneziei Jakarta. Fotografia îi înfățișează pe soția și fiul lui care vrea neapărat să meargă la școală. Femeia încearcă să îi stăpânească emoțiile copilului, spunându-i glume și îmbrățișâdu-l.

Dacă acest articol despre cum își petrec viața în izolare copiii din întreaga lume ți s-a părut interesant îți recomandăm să mai citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa