Este adevărat că animalele simt sarcina?

Unii iubitori de animale jură că da, animalele simt sarcina, bazându-se pe propriile observații privind comportamentul animalelor de companie în preajma unei gravide. Conform baycenter.com,  nu există deocamdată dovezi ştiinţifice să susțină acest lucru, dar asta nu înseamnă că presupunerile sunt eronate.

Unii cercetători sugerează că o parte dintre câini, de exemplu, pot să detecteze cancerul prin miros, aşa că e posibil să simtă un miros schimbat în timpul sarcinii.

Dovezile arată că, de obicei, câinii își arată susținerea fiind mai protectori față de stăpână prin lătrat şi urlet, iar pisicile se freacă de burta femeii însărcinate. Unele femei însărcinate susțin că, de fiecare dată când se întind, pisica familiei ei se lungește lângă ele și îşi pune o lăbuţă pe burtă.

Cum interpretează câinii faptul că ții mâna pe burtă

“Animalul de casă este sensibil la schimbările de dispoziție, limbaj al corpului și chimie a corpului”, explică Nikole Gipps, expert în comportamentul animalelor. “Continuați să acordați la fel de multă atenţie animalului de companie pentru ca el să nu se simtă neglijat”, mai spune Gipps.

Pentru a-ți ajuta câinele să înțeleagă că încă îl iubești, fii atentă la mesajele pe care le transmiți prin limbajul corpului. Femeile gravide țin adesea mâinile peste burta lor, în mod inconștient, iar câinii citesc această postură a brațelor închise ca indisponibilitate.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()