Este adevărat că baia cu apă fierbinte este periculoasă pentru gravide?

Femeile însărcinate pot face baie în cadă, dar trebuie să țină cont de faptul că baia cu apă fierbinte este periculoasă pentru gravide. Experții citați de babycenter.com susțin că trebuie evitate băile mai mult de 10 minute în timpul cărora temperatura crește peste 39 de grade Celsius.

În caz contrar, atât mama, cât și copilul, pot suferi. Iată care sunt riscurile!

  • Scăderea tensiunii arteriale, ceea ce privează bebelușul de oxigen și substanțe nutritive,  mărind riscul de avort
  • Amețeală și slăbiciune
  • Malformații congenitale, mai ales în primul trimestru.

Atenție la căzile cu hidromasaj!

Băile cele mai periculoase sunt cele în căzi cu hidromasaj, care sunt adesea construite din fabrică să menţină o temperatură a apei de aproximativ 40º C. Sunt necesare doar 10-20 minute petrecute în cadă, însă, pentru ca temperatura să crească la cel puţin 38.9º C. Într-o cadă normală, apa se răceşte progresiv, spre deosebire de o cadă cu hidromasaj, unde temperatura rămâne ridicată.

Din aceleași motive, sauna, baia fierbinte și baia de aburi nu sunt sigure în sarcină. Un duș mai cald nu e periculos, cu condiția să nu stați mult în aburi.

Unele mame își fac griji că apa ar putea ajunge în uter și ar putea dăuna bebelușului. Din fericire, bebelușul e protejat de sacul amniotic, așa că e complet separat de apa în care faceți baie.

Baia este o modalitate excelentă de relaxare a mușchilor mai ales în sarcină. Doar să fie apa potrivită ca temperatură și să aveți grijă să nu alunecați în cadă.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()