Este adevărat că bebeluşii care au colici vor fi copii ascultători?

Marina Rosenfeld

Nu, nu se poate spune ce fel de copii vor fi bebelușii care au colici, pentru că nu există nicio legătură între colici și personalitatea copilului, spun specialiştii consultaţi de babycenter.com.

Nu avem cum să generalizăm comportamentul unui copil, dar ajută să conştientizăm că această perioadă de colici se va termina.

Mulţi specialişti au studiat bebeluşii care au colici ca să vadă dacă acestea au avut efect pe termen lung. Cei mai mulţi sunt de acord că aceste colici nu au efect asupra personalităţii, inteligenţei, sănătăţii şi cei mai mulţi copii ce au colici ajung adulţi echilibraţi emoţional.

Legătura între bebelușii care au colici și mediul familial

Unele studii sugerează că aceste colici au legătură mai degrabă cu dinamica familiei. De fapt, mamele au tendiţa de a deveni depresive din cauza colicilor, iar asta poate afecta relaţia cu bebeluşul. Ate studii au arătat că bebeluşii care au colici au devenit mai înclinaţi spre probleme comportamentale şi comportamente negative. Dar chiar şi atunci când colicile par legate de efecte negative, nu este clar de ce.

Au unii copii colici pentru că au un temperament înclinat spre negativism sau pentru că reacţionează la mediul din familie? Este perioada de colici aşa de dificilă şi frustrantă încât poate avea efecte pe termen lung asupra relaţiei dintre copil şi părinţi?

Oricum ar fi, țineţi minte că, de obicei, colicile durează puţin timp şi dispar cam după 4 luni. Încercaţi să aveţi răbdare cu bebeluşul şi cereţi ajutor dacă aveti nevoie de o pauză.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa