Este adevărat că mamele cu sâni mici produc mai puţin lapte?

Marina Rosenfeld
Este adevărat că mamele cu sâni mici produc mai puţin lapte?

Mamele cu sâni mici produc mai puțin lapte? Nu, când vine vorba despre alăptat, mamele cu sâni mici nu sunt deloc dezavantajate. Pentru producția de lapte, mărimea sânilor este irelevantă, spun specialiștii citați de babycenter.com.

Mărimea sânilor unei femei arată, de fapt, cât de multă grăsime conţin. Dar ţesutul gras nu are nimic de-a face cu producţia de lapte. Activitatea hormonilor declanşată de naşterea copilului, dar şi de alăptat în sine, stimulează glandele mamare să producă lapte, pe care îl împinge prin ductele mamare de sub sfârcuri şi areole. Când bebeluşul suge, laptele curge în guriţa lui.

Mamele cu sâni mici produc mai puţin lapte? Producția e stimulată de bebeluș

Sânii se măresc când se umplu cu lapte- chiar şi în timpul sarcinii, pentru că glandele mamare se pregătesc pentru ceea ce urmează. Dar cantitatea de lapte produsă depinde de cât de mult este alăptat bebeluşul. Cu cât micuțul se hrăneşte mai mult, cu atât producția de lapte crește.

Dacă sânii nu se umflă şi nu se schimbă în timpul sarcinii, dacă rămân moi şi după naştere, aţi putea suferi de o afecțiune numită insuficienţă a ţesutului glandular. Mamele care suferă de aşa ceva nu au destule glande care să producă lapte. Consultanţii în lactaţie va pot sfătui ce să faceţi ca să creșteţi producţia de lapte.

La unele femei, fumatul, intervenţiile chirurgicale asupra sânilor pot contribui la scăderea cantităţii de lapte.

Dacă vrei să fii pregătită cu adevărat pentru alăptare, achiziționează-ți din vreme “Ghidul de alăptare al doctorului Jack Newman”, de Jack Newman și Teresa Pitman.

În acest ghid, cei doi experţi în domeniul alăptării ne oferă informații complete pentru următoarele situații:

• Cum să poziționezi bine copilul la sân;

• Ce poți face când copilul refuză sânul;

• Cum să eviţi ragadele sau iritarea mameloanelor;

• Cum să te asiguri că bebeluşul primeşte suficient lapte;

• Alăptarea unui copil care are colici;

• Alăptarea nou-născuţilor prematuri sau cu nevoi speciale

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa