Este adevărat că n-ar trebui să lăsați câinele în patul copilului dacă aveți un copil alergic?

Marina Rosenfeld

Dacă aveți un copil alergic, nu ar trebui să lăsați câinele în patul copilului. Recomandarea este valabilă și în ceea ce privește pisicile, dacă cel mic are alergie la acestea.  

Specialiștii citați de babycenter.com susțin că patul este ca un burete pentru praf și mătreață de la animal. Neil Kao, angajat al Academiei de Alergologie, Astm şi Imunologie, susține că mătreața este cea care declanșează reacțiile la persoanele cu teren atopic.

Cum se manifestă alergia la animale

Simptomele alergiilor la animale includ probleme respiratorii, congestia nazală, strănut, tuse, nas sau ochi care curg, respiraţie şuierătoare (wheezing), scărpinat, apariţia pe piele a unor eczeme sau urticarii. Reacţiile alergice apar atunci când sistemul imunitar identifică incorect agenţi alergeni, cum ar fi particulele de pe pilea descuamată a animalelor, lansând în organism o reacţie extremă.

Dacă aveți un copil cu orice fel de alergie, este indicat să nu țineți deloc animale în dormitor. Animalul poate aduce și alergeni de afară (cum ar fi polenul) sau alergeni de interior (cum ar fi spori de mucegai) pe blană. “Dacă animalul doarme pe jos, blana lui este ca un mop pentru praf”, spune Kao. “Chiar dacă aveți un copil fără alergii”, spune Kao, “nu lăsați animalul să doarmă în aceeași încăpere dacă există în familie istoric de alergii, probleme cu sinusurile sau astm bronșic”.

 

Vezi sursele

AAAAI. 2004. Topic of the month: Fighting indoor allergies. American Academy of Allergy Asthma and Immunology. http://www.aaaai.org/patients/topicofthemonth/0204/

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa