Corpul după naștere. Cum revii la forma inițială?

Alexandra Ion

Nu-ți recunoști corpul după naștere? Află că rutina zilnică te poate ajuta să te recuperezi, deși primul an după naștere este cel mai dificil și cu greu vei găsi timp și energie pentru a face mișcare sau antrenament.

Află cum îți poți recupera corpul după naștere cu o strategie simplă. Singura condiție este puțină perseverență și puțină ambiție.

Când ai 30 minute libere, fă yoga.

Yoga este una dintre cele mai bune soluții pentru consolidarea corpului și pentru relaxare, adică exact ceea ce are nevoie o femeie după naștere. Iar pentru a face mișcările potrivite nu-i nevoie de antrenor personal și nici să ieși din casă la o sală de antrenamente. Găsești, la o simplă căutare, o mare varietate de exerciții video pe YouTube Yoga, care îți explică cu amănunte ce și cum trebuie să faci.

Când ai mai mult de 30 minute libere, dormi!

Mai ales dacă și bebelușul doarme, dormi și tu! Deși ai putea fi tentată să faci treburi prin casă sau miscare, alege să dormi, îți recomandă newparent.com.

Completează momentul de relaxare cu un detaliu extrem de practic și ultrabenefic.

Nu adormi înainte să faci 20 de exerciții Kegel și 20 respirații folosind musculatura abdominală. Inspiră lent și expiră tot lent dar foarte profund. În felul acesta, îți vei reactiva mușchii pelvieni. apoi poți dormi liniștită. Repetă exercițiile despre care am vorbit de două-trei ori pe zi.

Atunci când ai câteva minute, fă câteva genuflexiuni.

Sau, mai bine, mersul piticului. Dacă vrei să complici lucrurile, fă genuflexiuni cu bebe în brațe sau cu câteva greutăți în buzunare. Eficiența acestui gen de exerciții stă în a le repeta de două-trei ori pe zi, de fiecare dată când poți. Febra musculară, dacă apare, trece tocmai repetând iar și iar aceste exerciții.

Atunci când ai câteva minute și nu vrei să faci genuflexiuni, urcă niște scări.

Este cea mai bună modalitate prin care pui la treaba mușchii fesieri, și pentru a stimula ritmul cardiac. Este eficient daca urci vreo 60 de trepte. O poți face și la tine acasă urcând și coborând. Repetă joaca aceasta de fiecare dată când ai puțin timp, dar de cel puțin două-trei ori pe zi.

Atunci când ai câteva minute și nu vrei să faci nici genuflexiuni, nici să urci niște scări, sari coarda.

A sări coarda este una dintre cele mai bune mișcări și un antrenament pentru tot corpul, care combină exercițiile cardio cu cele care antrenează principalele grupe de mușchi de pe abdomen, coapse și brațe. Ține ritmul și repetă acest exercițiu ca parte din strategia prin care îți poți recupera corpul după naștere.

Când copilul nu doarme, mergeți la plimbare.

Ieșiți afară de două ori pe zi! Este ideal pentru cel mic și benefic pentru tine în strategia de a-ți recupera corpul după naștere. Cumpără un cărucior care să-ți permită să alergi, iar avantajele vor fi majore și pentru tine și pentru copilul tău. Exercițiile fizice în aer liber sunt cele mai bune soluții pentru revitalizare, pentru a crește tonusul psihic și pentru a te energiza. În plus, previn și ameliorează depresia!

Cand copilul vrea să se joace, foloseste-l ca și greutate și încearcă și câteva exerciții de tip push-up.

Cel mic se va distra, tu vei face mișcare utilă pentru a-ți recupera corpul după naștere. Cum faci? Îngenunchează cu copilul pe podea, sub piept. Ține șoldurile încordate, genunchii drepți, îndoaie coatele și coboară cât poți. Ideal este să poți ajunge la bebeluși și să-l pupi pe frunte sau pe năsuc. Vei putea face asta, dacă ești perseverentă când bebe are vreo trei-patru luni.

În general ai mare grijă la poziție.

Ține-ți copilul în brațe, dar evită purtarea lui în cârcă. Marsupiile din panză, cele tradiționale sunt foarte practice pentru tine, sunt benefice pentru copil și-ți lasă mânile libere, iar copilul este calm și liniștit pentru că este aproape de tine. În plus, greutatea copilului este o cale prin care tonifici musculatura spatelui și a abdomenului. Nu te apleca și nu te ridica cu efortul coloanei vetebrale ci folosind musculatura coapselor și genunchii. Este util pentru mușchi și-ți protejezi coloana (solicitată mult în cursul sarcinii).

Nu te grăbi cu recuperarea după naștere.

Corpul după naștere se recuperează cel puțin în nouă luni. Este și normal să fie așa pentru că toate transformările din cursul sarcinii au durat nouă luni, așa că tot atât trebuie să dureze și procesul invers prin care trece corpul după naștere.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa