Oglindă oglinjoară, cum să fiu cea mai frumoasă mamă din ţară?

TOTUL DESPRE MAME

rucsandra hurezeanuRucsandra Hurezeanu: „Cremele hidratante, antivergeturi şi anticelulitice sunt nelipsite din trusa mea de îngrijire”

Avem parte de o primăvară capricioasă, cu ninsori, ploi și temperaturi care scad brusc, dar nu mai e cale de întoarcere: timpul frumos și soarele ne vor alinta pielea cât de curând. Suntem pregătite pentru această întâlnire? Ştim cum să ne îngrijim pielea corect? Rucsandra Hurezeanu, mama a doi băieţi, medic de profesie şi manager al companiei de produse dermatocosmetice Ivatherm, ne dă sfaturi practice de îngrijire și frumusețe.

 

Există un tipar al femeii frumoase? Ce înseamnă o femeie frumoasă, de fapt?

Femeia frumoasă nu are un tipar, criteriile sunt aici foarte subiective. Pentru mine, o femeie frumoasă este o femeie îngrijită, care acordă atenţie sănătăţii pielii ei. Ea este preocupată de inovaţiile şi performanţele produselor cosmetice şi ştie să aleagă produse de calitate, mai ales că incidenţa alergiilor şi a problemelor pielii sensibile este în creştere în ultimii ani.

 

Este primăvară. Dacă ţinem un regim pentru a pierde din surplusul de kilograme „colecționate” în anotimpul rece, ce se întâmplă cu pielea noastră? Cum putem preveni apariția vergeturilor sau aspectul de piele „lăsată”?

Vergeturile şi pielea lăsată apar în cazul schimbărilor bruşte de greutate. Vestea bună este că pielea îşi revine în timp, dar, din păcate, vergeturile nu dispar. Puţină mişcare pe zi ajută circulaţia sanguină şi deschide capilarele de sub piele, hrănind straturile elastice care astfel nu se mai degradează. Sub piele se află un ţesut bogat în vase sanguine pentru a hrăni şi celulele epiteliale ale pielii, dar şi un strat ca o plasă groasă de fibre de colagen pentru a menţine structura pielii. Aceste fibre de colagen au întrepătrunse fibre elastice care fac pielea rezistentă la tracţiuni. Avitaminozele, deshidratarea şi lipsa sportului degradează aceste straturi subcutanate de pe toată suprafaţa corpului, astfel că pielea se „deşiră” la tracţiuni. Din acest motiv este bine să folosim produse cosmetice antivergeturi ce conţin Centella asiatică, extras de alge brune sau resveratrol, cu rol în regenerarea fibrelor de colagen şi creşterea elasticităţii pielii.

 

Cum ne îngrijim pielea imediat după un efort fizic intens?

Cremele hidratante, antivergeturi şi anticelulitice sunt nelipsite din trusa mea de îngrijire. Indiferent de programul de viaţă, cu efort fizic intens sau nu, corpul are şi el nevoie de hidratare şi îngrijire, la fel ca pielea feței. O piele sănătoasă este o piele tânără.

 

Există produse în trusa de frumuseţe a mamei care se potrivesc şi pentru restul familiei?

Produsele hidratante şi antiaging se potrivesc mamei şi tatălui deopotrivă. De altfel, bărbaţii au început să folosească şi ei produse de îngrijire, creme hidratante şi antiaging, creme hidratante pentru corp. Copiii mai mari de trei ani pot folosi şi ei cremele hidratante ale mamei, dacă bineînţeles, nu au o piele sensibilă sau alergică.

 

Care sunt cele mai prețioase produse cosmetice pentru copii? Și care sunt ingredientele de care este bine să îi ferim pe cei mici?

Produsele dermatocosmetice pentru dermatita atopică sunt fără parfum, foarte emoliente, foarte bine tolerate, și sunt indicate pielii sensibile uscate a bebeluşilor, copiilor şi adulţilor. Ele au un pH apropiat de cel al pielii, conţin agenţi hidratanţi şi antiinflamatori, conţin activi cosmetici ce reduc roşeaţa şi pruritul, îmbunătăţind starea de confort. Apa termală în spray este, de asemenea, foarte eficientă în atenuarea eritemului şi roşeţei prin proprietăţile ei antiinflamatoare, calmante şi antiiritante pentru piele. În ceea ce privește ingredientele de evitat, parfumurile sunt cele mai alergene ingrediente active pentru copii şi în general pentru pielea sensibilă. De aceea se recomandă produse cosmetice fără parfum sau cu parfum hipolaergenic.

 

A sosit primăvara, cu soare şi vânt. Cum este afectată pielea noastră de aceşti factori? Cum ne putem proteja? 

Schimbările mari de temperatură, frigul şi căldura excesivă nu fac bine pielii. Vântul, de asemenea, este un factor agravant al uscării pielii. Din acest motiv este recomandată folosirea produselor cosmetice bogate în activi hidratanţi, cum sunt aquaphylinele, hidroxiceramidele, acidul hialuronic, untul de cupuaçu. Ei refac bariera hidro-lipidică a pielii. Sezonier sau nu, se recomandă persoanelor cu pielea uscată să evite folosirea săpunului de faţă, a loţiunilor cosmetice astringente sau a expunerile îndelungate la temperaturi scăzute ori vânt puternic.

 

Care ar fi principalele reguli simple de îngrijire a pielii uscate, indiferent de anotimp?

Folosiţi apă caldă, nu fierbinte, hidrataţi-vă pielea cu creme după fiecare contact cu apa, după ce aţi uscat-o prin tamponare cu un prosop moale şi nu prin frecare energică ce ar putea distruge capilarele vaselor de sânge din piele, folosiţi periodic un gel exfoliant delicat, cu micro-particule abrazive ce fac un gomaj mecanic, dar şi unul chimic, prin acţiunea ingredienţilor keratolitici, îndepărtând celulele moarte de la suprafaţa pielii şi reducând descuamarea. De asemenea, consumaţi suplimente alimentare cu uleiuri naturale concentrate care contribuie la refacerea barierei lipidice a pielii.

 

De ce ni se usucă buzele primăvara? Ce tip de unguent este bine să folosim?rucsandra hurezeanu

Primăvara buzele se usucă din cauza vântului şi a dietei sărace în apă. Pielea buzelor nu conţine glande sebacee, de aceea deshidratarea lor se produce rapid şi se ajunge până la leziuni sângerânde şi dureroase. Se recomandă aplicarea zilnică a unui balsam emolient şi nutritiv pentru piele, peste care se poate aplica rujul. Contrar percepţiei generale, rujul nu hidratează pielea buzelor şi de aceea este nevoie de un balsam special conceput pentru îngrijirea lor. Balsamul de buze Ivatherm conţine unt de cupuaçu, unt de karite, ulei de macadamia care au proprietăţi hidratante, nutritive şi de protecţie asupra pielii. Reface ţesuturile afectate, reduce descuamarea, catifelează pielea buzelor, sporindu-i elasticitatea.

 

Nu-i aşa că deja ne simţim mai încrezătoare cunoscând toate aceste mici trucuri de frumuseţe?

 

În fiecare joi, de la 15.30 (în reluare vineri la 08.30), răsfoim în emisiunea Totul despre mame de pe Prima TV rubrica Dicționar de frumusețe, alături de Rucsandra Hurezeanu, pentru cele mai inteligente soluții de îngrijire și de frumusețe. 

 

 

Foto: Uncle Jeb Studio și arhiva personală

Machiaj: Claudia Livadaru/La Bibliothèque

Coafură: Cristian Chiurtu/La Bibliothèque

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa