De ce să alegi lactate bio pentru copii?

Theodora Fintescu, redactor
lactate bio pentru copii
Când te preocupă sănătatea familiei tale, să alegi lactate bio pentru copii este cel mai firesc gest cu putință.

„Lactate BIO – tot ce e mai pur” este o inițiativă sprijinită de Napolact.

Începând cu momentul diversificării alimentației copilului și în toată perioada copilăriei și a adolescenței, când mama este cea care pune pe masă, preocuparea principală este aceea de a-l hrăni cu alimente cât mai curate. Într-o lume în care marketingul îi agață pe părinți cu alimente colorate, dar pline de conservanți, să alegi bio pentru familia ta e un act de mare responsabilitate. Iată ce înseamnă, de fapt, un aliment cu adevărat ecologic!

Motivele pentru care tindem să alegem alimentația ecologică în detrimentul celei convenționale sunt numeroase: alimentele eco au gustul natural, autentic, sunt lipsite de conservanți și orice alte chimicale dăunătoare sănătății, nu conțin organisme modificate genetic sau urme de pesticide și provin dintr-o agricultură prietenoasă cu mediul.

De ce bio?

Atunci când vine vorba de copii, toate aceste aspecte sunt extrem de importante. Pe de o parte, pentru că gusturile și obiceiurile alimentare formate în copilărie le vor defini în mare măsură viața de adult, pe de altă pentru că organismul lor fragil are nevoie de nutrienți de calitate, care să le fortifice sistemul imunitar și să reducă riscul de alergii.

Pentru ca un produs să fie bio/ ecologic, el trebuie certificat ca atare de către organismele care oferă o astfel de certificare. Așadar, nu e suficient ca pe ambalajul lui să scrie ”natural”, ”ecologic” sau ”bio” dacă nu are și logoul specific care atestă certificarea.

Fructele din iaurturi bio sunt, la rândul lor, bio

Să luăm exemplul produselor lactate ecologice! În primul rând, laptele și derivatele trebuie să provină de la animale crescute în ferme certificate ecologic, pe pășune naturală, fără chimicale. Mai mult, tot ceea ce intră în componența lor trebuie să aibă, de asemenea, certificare bio. Acest lucru înseamnă că atunci când cumperi iaurt bio cu cireșe, spre exemplu, inclusiv cireșele au proveniență și certificare ecologică.

Oana Iureș, director dezvoltare la Friesland Campina, companie producătoare de lactate bio, spune că, ce au deosebit aceste ferme este faptul că se asigură că își hrănesc vacile în cel mai bun mod, susțin biodiversitatea și aplică standarde ridicate legate de bunăstarea animalelor.

Producția bio, separată de cea convențională

Fermele bio sunt monitorizate în mod regulat de organismele de certificare și control, care urmăresc ca fiecare element ce ține de procesarea produsului lactat să respecte condițiile impuse de legislație. Concret, se urmăresc toate aspectele care țin de sursa laptelui, toate ingredientele folosite, fluxul și producția, condițiile de depozitare ale produselor. Un alt aspect important este curățarea liniei de producție, în așa fel încât să se separe clar producția convențională de cea ecologică.

Pentru a înțelege mai bine avantajele alimentelor bio, puteți urmări discuția dintre pediatrul Irina Costache și Oana Iureș, director dezvoltare la Friesland Campina, companie producătoare de lactate bio.

„Lactate BIO – tot ce e mai pur” este o inițiativă sprijinită de Napolact.

Te-ar mai putea interesa