5 aplicaţii de iPhone pentru preşcolari

TOTUL DESPRE MAME

Nu mai este nicio surpriză să vezi copii de grădiniţa care chicotesc de fericire când se joacă cu un smart phone sau pe o tabletă. Cărţile de colorat şi atlasele zoologice au devenit desuete odată cu apariţia aplicaţiilor special create pentru preşcolari. Ne-am jucat şi noi cu unele dintre cele mai noi aplicaţii pentru copii şi am descoperit lumea, am călătorit, am desenat şi am inventat poveşti. La final, după o porţie bună de distracţie, am făcut un top al celor mai utile şi distractive aplicaţii pentru copii cu vârste între doi şi şase ani.

 

 

1. I learn with transportation

Pe pământ, în cer, pe apă şi în spaţiu… Cu această aplicaţie, copilul tău poate să exploreze maşinile, motocicletele, trenurile, vasele, rachetele şi multe alte mijloace de locomoţie.

Este o aplicaţie foarte simpatică care îi introduce pe cei mici în şaşe tipuri de cunoaştere: are sunete, cuvinte, culori, forme, numere şi le arată mediul înconjurător.

Aplicaţia este un mix perfect între o carte, ilustraţii animate şi un joc digital, creată pentru ca cei mici să înveţe prin joacă.

Este disponibilă pe iPhone şi iPad şi costă $ 2,99, însă în curând va fi gratis.

 

 

 

 

2. Sentence Maker

Această aplicaţie este recomandată copiilor între 1-6 ani şi vă mărturisesc că băieţelul meu de un an s-a distrat foarte bine cu ea pentru că cei mici, care nu ştiu încă să vorbească, se distrează mutând primele lor cuvinte dintr-un colţ sau altul al tabletei.

Cei mărişori se antrenează făcând propoziţii din cuvintele pe care şi le pot alege singuri.

Ce e grozav la ea e că cel mic îşi poate înregistra vocea care să numească mai departe cuvintele din propozitii şi chiar să îşi aleagă fotografiile pe care să le folosească în crearea de noi situaţii.

Este lansată în februarie 2012, disponibilă pe iPhone şi iPad şi este gratis.

 

 

 

 

 

 

3. WURM junior App

Simplu, dar foarte bun! Asta se aplică şi în cazul aplicaţiei de desenat pe iPad care este şi funky, şi creativă, şi distractivă şi tot ce vrea un copil care iubeşte desenul.

Este o aplicaţie pe care o îndrăgesc atât copiii de doi ani, cât şi cei de şase ani care nu se mai satură să urmărească cele 15 forme caleidoscopice în 45 de palete de culori.

O aplicaţie simplă, dar care stimulează creativitatea celor mici care pot face mici opere de artă combinând culorile cu formele. Se pare că dă dependenţă şi părinţilor căci relaxează mintea.

Este lansată în februarie 2012, disponibilă pe iPhone şi iPad şi costă $1,99.

 

 

 

 

4. Scribble Press

Copilul tău s-a plictisit de aceleaşi poveşti, seară de seară, iar tu nu mai ştii ce să inventezi? Iată o idee creativă: aplicaţia care creează propria carte de poveşti prin desen.

Pare complicat, dar, de fapt, este la îndemâna oricărui copil pasionat de desen şi de poveşti, şi care vrea să devină autor la o vârstă fragedă.

Se pot crea cărţi de poveşti despre mama, tata, animalele preferate, despre şcoală, despre vacanţe, iar după ce copilul îşi ilustrează fiecare pagină, există şi opţiunea print, aşa că se poate bucura de ea şi în versiunea ei pe hârtie. Copiii mai mari pot să îşi scrie singuri poveştile şi au la dispoziţie multe tipuri de markere cu o paletă vastă de culori şi simboluri.

Aplicaţia este disponibilă pe iPad şi este gratis.

 

 

5.My World Atlas

O călătorie de mii de kilometri începe acum cu o singură atingere cu degetul. Este aplicaţia care ne-a cucerit şi pe noi, adulţii, şi care ne-a purtat întâi în toate locurile din lume pe care le-am vizitat până acum, apoi în cele la care visam să ajungem.

Este o mică enciclopedie interactivă cu imagini şi informaţii potrivite copiilor de vârste diferite care sunt purtaţi în aventuri de-a lungul Globului.

Seamănă puţin cu Google Earth, însă are ilustraţii minunate care se mişcă, vorbesc, cântă. Are muzică frumoasă şi grafică realizată în detaliu.

Aplicaţia disponibilă pe iPad, costă $7,99, dar face toţi banii pentru că implică în joc toată familia, de la mic la mare.

 

 

Puştii voştri după ce aplicaţii sunt înnebuniţi?

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa