Muzica schimbă lumea

Muzica ne dezvoltă și ne provoacă imaginația, ne inspiră și ne deschide poarta spre o lume nouă. Din nefericire, pentru mulți copii din comunități vulnerabile, aceasta rămâne o lume interzisă, pentru totdeauna inaccesibilă. Fundația Soros România derulează în parteneriat cu Fundația Remember Enescu un proiect de intervenție comunitară prin artă, Rapsodie Rurală, care poate schimba această realitate. Rapsodie Rurală duce muzica clasică în trei comunități vulnerabile din țară: Dor Mărunt (Călărași), Dumbrava (Prahova), Luciu (Buzău). Copiii din aceste comunități au astfel șansa să se întâlnească cu muzica și să pornească într-o călătorie fantastică, a propriei imaginații.

Mâine, 27 decembrie, la ora 19, la Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului București ArCub, are loc un concert de strângere de fonduri pentru acest proiect. În program sunt trecute lucrări de J.S. Bach, L. Van Beethoven, Fr. Chopin, H. Wieniaski, P. De Sarasate, Fr. Liszt, C. Ștefănescu, George Enescu. Cu fondurile obținute se vor achiziționa instrumentele necesare pentru orgnanizarea primelor concerte de muzică clasică din viața copiilor din aceste comunități.

Proiectul Rapsodie Rurală face parte dintr-o inițiativă mai amplă a Fundației Soros, programul Artă. Comunitate. Transformare., un program de revitalizare a comunităților vulnerabile prin mediere cultural-artistică. Primele activități desfășurate au fost ateliere de fotografie și colaj, ateliere de teatru de umbre, teatru forum și ateliere de dans, organizate cu copiii din Dor Mărunt și Străulești.

Ne vedem mâine seară la ArCub!

 

CE? Concert de muzică clasică cu scopul strângerii de fonduri pentru proiectul Rapsodie Rurală

UNDE? Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului București Arcub, strada Batiște, nr. 14

CÂND? Marți, 27 noiembrie 2012, ora 19

CÂT? Intrarea este liberă, donațiile sunt încurajate.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()