Părinţi, la concerte înainte!

30 Seconds to Mars | Totul despre mame
30 Seconds to Mars, concertul anului în România
30 Seconds to Mars | Totul despre mame
30 Seconds to Mars, concertul anului în România

Concertele sunt cel mai bun prilej de distracţie

Mereu am invidiat-o pe prietena mea de la Paris, care se putea duce aproape în fiecare săptămână la concerte ale legendelor showbiz-ului. Ba un The Rolling Stones sau un Depeche Mode, ba un Coldplay sau o Madonna… Vestea bună? Şi în România s-au schimbat lucrurile de câţiva ani! Anul acesta vine cu o ofertă muzicală de neratat, la care aveţi ocazia să mergeţi în cuplu sau alături de familia extinsă, adică cu cei mici, dar şi cu părinţii voştri. Iată la ce puteţi să va cumpăraţi bilete!

Nostalgici după anii tinereţii? Retrăiţi muzical amintirile de-atunci!

Luaţi-vă părinţii de braţ şi mergeţi alături de ei la concerte cu starurile anilor ’60-’70-’80. E greu de crezut, dar şi mamele şi taţii au fost cândva tineri, iar muzica se număra printre pasiunile lor. Anul acesta n-a fost cu noroc pentru părinţii francofoni care şi-ar fi dorit să meargă la concertul Sylvie Vartan din Bucureşti, reprezentaţie anulată, dar poate fi cu noroc pentru cei care preferă muzică italienească. Aceştia îl vor putea întâlni pe 7 mai, în aceeaşi Sală a Palatului din capitală, pe Al Bano, un obişnuit al scenelor din ţara noastră, al cărei fan declarat este.

Romantismul maxim se va activa în vară, însă, când etern şarmantul Julio Iglesias va susţine două concerte nu la Bucureşti, ci în Mamaia şi Galaţi, pe 19, respectiv 20 iulie. Dacă nu vă place Iglesias, puteţi încerca o porţie de romantism cu compozitorul şi pianistul Yanni, care va concerta alături de orchestra sa pe 30 mai, la Sala Palatului.

Tori Amos, din nou în România

O reprezentaţie atipică promite să le ofere fanilor  săi legendara Tori Amos, care va concerta pentru a doua oara în România, pe 19 iunie, la Arenele Romane din București. Faimoasa roşcată, al cărei stil muzical eclectic a atras numeroşi fani pe parcursul celor aproape 25 de ani de carieră, se va afla atunci în plin turneu de promovare a noului său album Unrepentant Geraldines, ce se lansează în primăvara acestui an.

Trăiască rock-ul!

Ce calendar de concerte ar fi fără concertele rock? Gândiţi-vă din timp cu cine lăsaţi copii, puneţi-vă bocancii şi gecile de piele şi veniţi la concertul anului, susţinut de recentul câştigător al premiului Oscar, Jared Leto, şi a sa trupă, Thirty Seconds to Mars. Reprezentaţia va avea loc pe 5 iulie, la Romexpo din Bucureşti, iar fanii sunt sfătuiţi să-şi cumpere deja bilete, ca să fie siguri că prind un loc la incendiarul concert.

Artileria grea va intra în scenă pe 7 iunie la Arenele Române din Bucureşti, când va avea loc concertul Sepultura, în timp ce pe 14 august nume mari ale death metal-ului vor zgudui Complexul sportiv de la baza Cetăţii Râşnov, cu prilejul mega-spectacolului Rockstadt Extreme Fest 2014. Printre ele, una dintre fondatoarele genului, trupa Obituary.

Garda veche a rock-ului îşi va pune şi ea amprenta asupra iubitorilor acestui gen şi va aduce în faţa publicului român artişti unul şi unul. Pe 16 aprilie, emblematicele trupe britanice Mungo Jerry, The Troggs, The Animals şi The Yardbirds vor lua cu asalt scena Sălii Palatului, Peter Gabriel va concerta pentru prima dată în România pe 8 mai, la Romexpo în Bucureşti, Bob Dylan se va produce pe 25 iunie la Sala Palatului, Billy Idol se va dezlănţui pe 29 iunie la Arenele Române din Bucureşti şi pe 30 iunie la stadionul Cluj Arena din Cluj, în timp ce carismatica Bonnie Tyler va concerta alături de trupa Smokie pe 14 octombrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Şi muzica latino va face furori anul ăsta

În peisajul concertelor din România anului 2014 va exista şi o secţiune dedicată iubitorilor muzicii latino. Dacă reprezentaţia pe care cântăreţul Marc Anthony (cunoscut nu numai datorită activităţii sale muzicale, ci şi prin prisma mariajului său cu celebra actriţă şi cântăreaţă Jennifer Lopez) urma să o susţină la Bucureşti s-a anulat, nu disperaţi! Tot în capitală, la Sala Palatului, va concerta pe 28 iunie celebra trupa cubaneză Buena Vista Social Club, care a decis să includă România pe lista ţărilor în care se va opri pentru un ultim salut către fani, înainte de a-şi încheia definitiv activitatea.

Let’s Dance!

Un spectacol în care dansul şi activitatea sportivă se combină cu muzica va fi la fel de îndrăgit de părinţii care n-au mai ieşit de mult din casă, iar singurele momente de mişcare sunt cele în care fug după copil prin parc. Pe 21 aprilie, la Sala Polivalentă din Bucureşti aveţi ocazia să vă scuturaţi toate părţile corpului alături de entertainerii de la Harlem Globetrotters, consideraţi magicienii dansului. La show-ul incendiar care o să vă ridice de pe scaune puteţi să îi luaţi şi pe copii, care vă vor ţine isonul la capitolul agitat mâini şi picioare!

De la film, la muzică!

Nu în ultimul rând, trebuie menţionat concertul unui personaj foarte îndrăgit în România, actorul Hugh Laurie, protagonist al celebrului serial Dr. House. Cunoscut în mod special pentru talentul său actoricesc, multiplul câştigător al unor premii pentru interpretare le va demonstra fanilor săi că stă la fel de bine şi la capitolul muzică. Întâlnirea cu starul englez plin de carismă va avea loc pe 12 iulie, la Sala Palatului din București.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()