Revelionul cu copiii. E doar o noapte care separă anii, nu puneți prea multă presiune pe voi!

Dragi părinți petrecăreți, dacă nu aveți încă planuri pentru noaptea dintre ani pentru că nu aveți unde să lăsați copiii, avem un sfat pentru voi: luați-i cu voi! Se poate petrece Revelionul chiar bine împreună cu cei mici, parol! Iar celor care au aranjat deja cu bunicii să le țină locul, pentru ca ei să petreacă în cluburi sau aiurea, le urăm distracție plăcută și felicitări pentru bunicii din dotare săritori la nevoie.

Disclaimer: în afară de soțul meu care crede că Revelionul este CEA MAI TARE NOAPTE DIN AN ȘI TREBUIE SĂ FIE MUSAI ALBĂ, vă asigur că nu e mare lucru cu noaptea asta dintre ani. E doar o noapte care separă în mod calendaristic ultima zi din an cu prima zi din noul an, care poate fi oricum petrecută, chiar și dormită, așa că nu puneți prea multă presiune pe voi, mai ales nu vă stresați copiii care au program lor de somn.

Iată câteva idei culese de la diferiți părinți care, din varii motive, au ales de-a lungul anilor să stea împreună cu copiii lor de Revelion și care n-au regretat defel.

Scenariul 1: mergem cu toții la prieteni care au copii

Cea mai ușoară variantă de petrecut cele nuștiucâteore din seara de Revelion, atât pentru noi părinții, cât și pentru cei micuți, chiar și sub un an, e să vă adunați câteva familii, să  strângeți copiii la un loc, undeva sub ochiii voștri și să vă relaxați. O să fie bine, atâta timp cât niciunul dintre copii nu se ia la trântă, sau dacă niciunul nu face febră sau indigestie. Important e ca cei mici să se cunoască între ei și să fie de vârste diferite. Cei mai câștigați sunt bebelușii care se vor bucura de compania celor mai mari, cam ca la un spectacol, iar cei care riscă să se plictisească sunt cei cu vârste de peste 6 ani care nu mai au chef de joaca de bebeluși. Părinții se vor simți cel mai bine pentru că niciunul nu va lenevi, fiind nevoiți să-i supravegheze în mod activ pe prichindei.

Rezultat: un Revelion cam obositor, însă deloc frustrant pentru că toți participanții vor mai și munci, pe lângă petrecareală.

Scenariul 2: plecăm la munte cu gașca de prieteni fără copii

Pe asta am făcut-o anul trecut și mai tare ne-am enervat. Dar nu din cauza prietenilor, ci pentru că noi aveam același program zilnic cu copil mic, în schimb ei se relaxau, dormeau mult și jucau jocuri pe care noi le puteam juca doar pe rând. A fost frustrant pentru că ne-am întors mai obosiți acasă decât la plecare, iar noaptea de Revelion a fost o pândă continuă să nu se trezească copilul în timp ce pocneau artificiile, adică vreme de două ore. Până când am cedat nervos și m-am dus la culcare pe la ora 2. La ora 7 copilul era deja treaz și cu chef de joacă, iar noi mai mult cu chef de somn.

Rezultat: un Revelion ratat în caz că aveți copil mic. Poate să fie un Revelion mai plăcut dacă copilul rezistă după ora 12 și are obiceiul să doarmă mult dimineața. Succes!

Scenariul 3: ups, nu avem planuri, așa că ieșim pe stradă cu cel mic

Aud tot mai des de familii care nu planifică nimic pentru noaptea de 31 decembrie și care se organizează cu câteva ore înainte:

– Ce facem diseară, dragă?
– Ah, da, nu știu, nu mergem nicăieri nu?
– Pai hai prin Piața X, am auzit că-s concerte și ăștia mici sigur se vor distra.
– Da, hai, ne îmbrăcăm bine și când înghețăm plecăm acasă.
– Să nu uităm artificiile, șampania și un suc pentru copii.

Rezultat: poate ieși o seară distractivă pentru toată lumea, iar cei mici vor avea ce povești prietenilor lor după vacanță. Și dacă e și vreme bună, ați tras lozul câștigător! Atenție la drumul de întoarcere, s-ar putea să-l parcurgeți pe jos pentru că taxiurile vor fi rare sau scumpe!

Scenariul 4: stăm acasă între noi

Ăsta poate fi un scenariu ori-ori: plictisitor sau chiar odihnitor, în cazul în care veți vrea să dormiți. Dacă aveți TV s-ar putea să fie un pic din ambele, depinde ce alegeți să vizionați. Cum nu am încercat încă pe propria-mi piele, deși îmi doresc să merg la culcare la ora 10, pe 31 decembrie, și să mă trezesc pe 1 ianuarie fresh ca o floricică, nu vă pot spune dacă merită să încercați anul aceasta.

Scenariul 5: plecăm în țările calde

Oh, de când visez să împachetez totul și să o tai din țară încă de pe 24 decembrie și să mă întorc undeva după 2 ianuarie. Să stau la plajă în ziua de Crăciun și să dansez pe plajă în noaptea de Revelion. Dar, pentru că e un plan care cere organizare minuțioasă, bani și iarași bani, îl mai amân câțiva ani, nu mulți. În plus, pentru copii, mi se pare mai ușor: se vor juca în apă până la apusul soarelui și se vor bucura de ocean, nisip, soare și vacanță cu 6 luni înaintea celorlalți copii. Ăsta da Revelion de povestit!

Voi ce faceți de Revelion, așadar?

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()