4 măşti cu caise pentru un ten luminos

Mersul la piaţă în această perioadă a anului este o adevărată desfătare: fructele aromate şi frumos colorate ne aşteaptă cuminţi şi ne invită să plecăm cu ele acasă. Vara este cea mai bună ocazie să includem fructele în ritualul nostru zilnic de frumuseţe.

Să începem cu parfumatele caisele şi să învăţăm cum să le transformăm în ingredientele noastre secrete pentru un ten luminos şi catifelat. Să nu uităm că uleiul obţinut din sâmburii lor preţioşi este folosit în compoziţia multora dintre produsele cosmetice: creme pentru faţă, loţiuni de corp, balsamuri, săpunuri, uleiuri de masaj, şampoane.

 

Ingredientele minune ale caiselor

Uleiul din sâmburi de caise este bogat în acizi graşi, vitamina A şi vitamina E, nutrienţi esenţiali pentru fermitatea şi catifelarea pielii. De asemenea, uleiul din sâmburi de caise are un efect antiinflamator asupra eczemelor şi a petelor de pe pielea sensibilă.

Caisele, bogate în antioxidanţi, protejează tenul de factorii externi dăunători şi hidratează în mod natural pielea. De asemenea, măştile cu caise sunt o bună soluţie împotriva ridurilor fine. Iată patru reţete de măşti cu caise, în funcţie de tipul tău de ten:

Ten normal
Pasează o caisă coaptă şi amestec-o cu o linguriţă de miere până când obţii o pastă. Aplică masca pe ten şi las-o să acţioneze timp de 15 minute. Indepărteaz-o cu un şerveţel şi clăteşte-ţi faţa cu apă călduţă.

 

Ten mixt
Lasă câteva caise uscate la înmuiat peste noapte şi dimineaţa amestecă-le cu câteva linguriţe de lapte praf sau de iaurt.  Şterge zona T cu puţin suc de lămâie şi apoi aplică masca. Las-o să acţioneze 15-20 de minute şi clăteşte-te cu apă rece.

 

Ten gras
Ai nevoie de o caisă, doi morcovi fierţi şi răciţi, trei linguriţe de miere şi două linguri de iaurt. Aplică masca pe faţă şi îndepărteaz-o cu apă călduţă.

 

Pentru mai multe sfaturi de frumuseţe, alimentaţie sănătoasă şi viaţă frumoasă, intraţi în universul andreearaicu.ro.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()