Trucuri de manichiură. 6 sfaturi pentru unghii superbe

trucuri de manichiură unghii
Nă dă de furcă păstrarea formei inţiale a manichiurii un timp cât mai îndelungat. Iată 6 trucuri de manichiură pentru unghii rezistente!

6 trucuri de manichiură care îi prelungesc frumusețea

Ne place multora dintre noi să avem o manichiură perfectă, ne relaxează momentele petrecute la salon sau acasă pentru a ne înfrumuseţa unghiile şi ne binedispunem când ne jucăm cu oja şi culoarea. Singurul lucru care ne dă ceva de furcă este păstrarea formei inţiale a manichiurii un timp cât mai îndelungat, lucru adesea imposibil atunci când eşti mamă. Iată 6 trucuri de manichiură prin care mamele active pot să facă manichiura să fie mult mai rezistentă !

N-o să fac referire la o viaţă post-manichiură din care să lipsească orice fel de activitate casnică sau de altă natură, ce ar putea favoriza ciobirea sau dezlipirea în bucăţi a lacului frumos colorat şi proaspăt aplicat. Ar fi şi greu pentru mame să stea cu mâinile pe sus sau în vreun manşon, atâta timp cât trebuie să se ocupe de prichindeii lor. Ci la trucuri de manichiură simple şi foarte uşor de respectat, care vor face ca manichiura să fie mult mai rezistentă.

Trucuri de manichiură. 1. Îndepărtează cu acetonă orice urmă de pe unghie

Acest pas trebuie făcut chiar dacă unghiile tale nu mai au niciun pic de ojă pe ele, pentru că acetona poate îndepărta până şi cele mai mici impurităţi sau urme de grăsime. Dacă nu îţi doreşti aplicarea de acetonă, poţi folosi oţet, care va degresa unghia şi îi va îndepărta orice substanţă nocivă de pe ea, oricât de mică ar fi aceasta.

Trucuri de manichiură. 2. Foloseşte un lac transparent ca bază pentru unghie

Acest lac oferă protecţie unghiei şi o face mult mai rezistentă. Oja se fixează mai bine pe unghie, iar durabilitatea ei creşte în acest fel. De asemenea, există lacuri care au şi funcţia de tratament, aşa încât bifezi două beneficii prin folosirea lui.

Trucuri de manichiură. 3. Alege să-ţi colorezi unghiile cu oja personală, nu cu cea de la salon

Deşi la salon există o paletă de culori mult mai ofertantă decât cea pe care o ai tu în propria trusă de cosmetice, te sfătuim să-ţi faci unghiile cu propria ta ojă, şi nu cu cea existentă în rastelul manichiuristelor. Asta pentru că oja de la salon poate fi înmulţită cu acetonă, ceea ce îi diminuează rezistenţa şi o face să fie mult mai casantă în momentul în care mâinile tale interacţionează cu obiectele mai mici sau mai mari.

Trucuri de manichiură. 4. Usucă unghiile cu aer rece

După aplicarea ojei este foarte util să usuci unghiile cu aer rece, ca să solidifici şi mai bine stratul colorat aplicat pe ele. De mare ajutor este un foehn, care îşi face foarte bine treaba dacă jetul său de aer răcoros este ţinut câteva minute bune pe zona unghiilor.

Trucuri de manichiură. 5. Evită să accesezi vreo zona de căldură în următoarele 8 ore

Asta înseamnă că ar fi perfect dacă ai merge la salon fie dimineaţa, înainte de a pleca la birou, fie seara, înainte de a ajunge acasă, renunţând la a face altceva în afară de somn sau alte activităţi relaxante la acea oră. După manichiură, uită de gătit, de duşuri calde sau de orice altceva ce ar putea contribui negativ la durabilitatea ojei.

Trucuri de manichiură. 6. Lasă cuticulele în pace după aplicarea ojei

Ştiu că multe dintre noi fac acest lucru, pentru a avea mereu un aspect îngrijit al unghiilor, dar un sfat bun pentru a face ca oja să reziste mai mult este să laşi această piele în pace. Împingând cuticulele, rişti să crapi stratul de ojă de la baza unghiei şi să provoci alte crăpături, care pot ajunge, în unele cazuri, chiar până sus, în vârful unghiei.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()