Ruj închis la culoare. Reguli de purtare în funcție de nuanța pielii

ruj închis la culoare femeie
Alege mereu un ruj închis la culoare, în funcţie de nuanţa pielii tale. Acest ruj este destul de dificil de potrivit cu tenul extrem de deschis.
ruj închis la culoare femeie
Alege mereu un ruj închis la culoare, în funcţie de nuanţa pielii tale. Acest ruj este destul de dificil de potrivit cu tenul extrem de deschis.

Ruj închis la culoare – Reguli de purtare

Foarte iubit de celebrităţi în această perioadă, un ruj închis la culoare în nuanţe de vişiniu, burgundy, prună sau maron te poate tenta şi pe tine. Nu uita, însă, că, pe cât de atrăgător pare, pe atât de greu de purtat este. Dacă nu respecţi nişte reguli, există riscul ca look-ul tău să fie unul nu foarte reuşit, ci mai degrabă înspăimântător.

Acest ruj închis la culoare este destul de dificil de potrivit cu tenul extrem de deschis. Rujul închis, indiferent de nuanţa sa, este în contrast puternic cu tenul şi duce la un aspect bolnăvicios. Cu toate astea, nu înseamnă că dacă ai pielea deschisă la culoare trebuie să renunţi la un machiaj în care să foloseşti ruj închis la culoare. Deoarece există soluţii pentru fiecare tip de piele, iată cum poţi să beneficiezi şi tu de culorile închise la capitolul rujuri!

Alege mereu un ruj închis la culoare în funcţie de nuanţa pielii tale

Femeile care au pielea albă trebuie să-şi găsească o nuanţă din paleta de roşu, cu ajutorul căreia vor obţine un aer super-sexy: burgundy, rubiniu, cărămiziu şi chiar roşu. Tonurile mai închise de maron, roz şi violet ar trebui ocolite în acest caz, pentru că, în multe situaţii, ele duc la un look dubios. Dacă te atrage paleta de roşu, însă, fă mai multe experimente până găseşti cea mai potrivită nuanţă.

Dacă ai tenul de culoare medie, asta nu înseamnă că asortarea rujului cu pielea ta este floare la ureche.  Nerespectând mici tipsuri, greşelile pot fi destul de evidente. Alege rujurile cu subtonuri mai calde, care se găsesc în zona de maron, ciocolată, cafea. În schimb, dacă ai tenul mai închis la culoare, putem spune că eşti chiar norocoasă din acest punct de vedere! Ţi se potrivesc aproape toate nuanţele de rujuri închise, de la cele de culoarea vinului şi până la cele mai pământii. Mergi în magazin şi testează culorile care te atrag mai mult, urmând să îl alegi pe cel care se potriveşte cel mai bine cu pielea ta.

Pentru ca machiajul tău să fie unul impecabil, în schimb, nu este suficient să-ţi asortezi rujul la nuanţa pielii. Iată alte câteva reguli de care ar trebui să ţii cont atunci când porți un ruj închis la culoare!

Reguli de bază că să porţi cu stil un ruj închis la culoare

1. Buzele trebuie pregătite înainte de a aplica rujul

Dacă buzele tale sunt uscate şi crăpate, aplicarea unui ruj de culoare închisă nu va face altceva decât să accentueze aceste probleme. Poţi să le ajuţi să se vindece aplicând un exfoliant natural făcut din miere şi bicarbonat de sodiu. Aplică pe urmă nişte ulei de măsline, iar, după ce simţi că a pătruns în piele, poţi să mai adaugi şi un balsam de buze. Doar dacă buzele sunt catifelate şi sănătoase, un ruj închis la culoare va arata bine!

Ruj închis la culoare – 2. Buzele trebuie să fie perfect conturate

Pentru ca un ruj închis la culoare să se aşeze perfect pe buze, se recomandă să foloseşti un creion contur de buze de aceeaşi culoare ca rujul. Astfel poţi să obţii buze bine definite şi perfecte, pentru că acest creion contur îţi va fixa şi mai bine rujul, care va rezista mai mult timp. Nu uita că rujul este indicat să fie aplicat cu ajutorul unei pensule. Aceasta te va ajută să obţii un look mai profesional.

Ruj închis la culoare – 3. Un machiaj mai simplu al ochilor îţi oferă un look echlibrat

Când foloseşti un ruj închis la culoare, buzele sunt automat în centrul atenţiei, iar, ca să nu frapezi mai mult decât ţi-ai dorit, machiază ochii minimalist. Foloseşte un fard deschis care nu face notă de contrast cu buzele, aplică două straturi de mascara pe gene şi conturează-ţi sprâncenele cu fard, nu cu creion, pentru ca machiajul să aibă, totuşi, un aspect armonios.

4. Puţin blush te ajută să nu ai un look şters

Cu ajutorul fardului de obraz reuşeşti să eviţi foarte bine un look şters, chiar dacă ţi se pare că buzele puternic machiate sunt suficiente pentru a te face remarcată. Alege un blush care să se potrivească cu nuanţa tenului tău: roz, bej şi piersică pentru pielea albă, roşul zmeură şi afină pentru tenul mediu şi nuanţe de prună, strugure, burgundy sau cărămiziu pentru tenul închis la culoare. Un alt sfat de care ar fi bine să ţii cont este acela de a armoniza blushul cu nuanţa rujului, pentru a evita notele discordante. De exemplu, dacă ai ales un ruj roz nu prea mai poţi folosi un fard de obraz portocaliu.

5. Un ruj închis la culoare trebuie armonizat şi cu felul  buzelor

Ţine cont şi de faptul că rujul trebuie să fie armonizat şi cu felul buzelor. Dacă buzele tale sunt subţiri, alegând o culoare prea închisă nu faci altceva decât să le subţiezi vizual şi mai mult. În acest caz ar trebui să optezi pentru culori din gama de roşu, pe când cele mai puţin recomandate sunt marourile. Dacă buzele sunt potrivite sau chiar mai pline, atunci poţi liniştită să mergi pe nuanţe şi mai închise.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()