Ce culoare de ojă ţi se potriveşte?

Până acum îţi alegeai culoarea de ojă în funcţie de inspiraţia de moment, de sugestiile beauty-editorilor din reviste sau de culoarea ţinutei tale preferate? Ei bine, ce-ar fi ca de acum încolo să îţi alegi oja în funcţie de culoarea pielii tale? Nu vei da niciodată greş şi nu vei mai face colecţie de oje nefolosite în dulăpiorul de la baie.

 

Fiecare tip de ten este pus în valoare de o paletă cromatică specială

Ai încercat mai multe lacuri de unghii şi ai avut surpriza să vezi că unele nuanţe arată vulgar, tern sau ţipător? Este absolut firesc. Ca şi în cazul fardurilor de pleoape care trebuie alese în funcţie de culoarea ochilor, şi oja ar trebui în mod ideal aleasă în funcţie de nuanţa pielii.

4 tipuri de piele şi lacul de unghii potrivit pentru fiecare dintre ele

1. Piele albă. Eşti supernorocoasă! Ţi se potrivește o gamă largă de nuanţe, dintre care unele sunt strict interzise altor tipuri de piele: roz aprins, piersică, portocaliu, mov. Evită culorile foarte închise – albastru navy, verde, roşu burgund – nu îţi doreşti să pari palidă. Evită şi galbenul sau auriul deoarece vor avea un aspect destul de tern.

2. Piele medie. Dacă nuanţa pielii tale este una medie, atunci îţi recomandăm culorile metalice şi nuanţele deschise. Cele mai recomandate sunt portocaliu, roz, galben, albastru şi argintiu. Ocoleşte, totuşi, movul închis sau albastrul navy.

3. Piele închisă. Ai multe nuanţe frumoase din care poţi alege: roşu, roşu burgund, ciocolatiu, verde închis, maron, auriu. După cum vezi, sunt numai nuanţe închise, deoarece nuanţele deschise nu contrastează plăcut cu pielea ta. Evită pastelurile – crem, portocaliu, roz pal. Nici argintiul nu este o opţiune ideală pentru tine.

4. Piele bronzată. Dacă vrei să îţi pui în valoare bronzul obţinut cu multă strădanie în această vară, alege o ojă în culori deschise: ciocolatiu deschis, albastru, lila sau roz. Evită auriul deoarece se va amesteca cu bronzul şi nu va arăta deloc frumos, dar în rest simte-te liberă să alegi orice nuanţă caldă care îţi face cu ochiul.

Data viitoare când intri într-un magazin de cosmetice şi te apropii de zona veselă şi colorată a lacurilor de unghii, adu-ţi aminte de următoarea regulă: pielea mai deschisă la culoare se va împăca de minune cu nuanţe de ojă deschise şi calde, iar pielea închisă va fi pusă în valoare de culori medii şi închise!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()