Cele mai bune antiriduri naturale

TOTUL DESPRE MAME

Alimentele sunt cele mai bune antiriduri naturale

Cauzate cel mai adesea de trecerea timpului, dar și de stres, dietă dezechilibrată și de lipsa somnului, ridurile sunt primele care trag semnalul de alarmă și ne fac ceva mai atente la îngrijirea pielii.

Ridurile fac parte din procesul natural de îmbătrânire, atunci când nivelul colagenului și al elastinei din țesutul conjunctiv al pielii scad destul de mult. Mai pot fi favorizate și de expunerea îndelungată la soare, de fumat, unele medicamente, stres, pierderea bruscă în greutate, predispoziția genetică și pierderea involuntară a anumitor vitamine-cheie, precum vitamina E.

Deși ridurile deja formate nu vor putea fi eliminate ca prin miracol, ele pot fi împiedicate să se accentueze. De asemenea, o rutină de îngrijire adaptată vârstei și stilului de viață poate stopa apariția altor riduri. Pentru asta, poți recurge la remedii și tratamente din natură, cu eficiență testată de-a lungul timpului.

Mască de albuș

Acesta este plin de proteine care refac țesuturile și potasiul, care menține umezeala în celulele pielii. Mai conține, de asemenea, riboflavină, compus ce elimină toxinele și radicalii liberi, și magneziu, care încetinește procesul de îmbătrânire și face pielea radiantă. Albușul mai este recomandat și în cazul acneei, datorită lizozimului conținut, un compus antibacterian natural care digeră pereții celulari ai bacteriilor.

Amestecă albușul unui ou cu 1 linguriță de suc proaspăt de lămâie și ½ de linguriță de miere, pentru a profita de avantajele astringente, antiseptice și antibacteriene ale acestora. Lasă 10 minute pe piele, după care spală fața cu apă potrivită.

Pont: Această mască este recomandată și tenului acneic sau gras, deoarece ajută la micșorarea poriilor, prin reducerea excesului de sebum.

Suc de lămâie și miere

Un remediu simplu care reduce aspectul ridurilor, chiar înainte de a aplica produsele de machiaj, este sucul de lămâie și miere. Se aplică pe față, timp de 10 minute, un amestec format din sucul unei lămâi și 1 lingură de miere pentru a avea timp să strângă porii, apoi se clătește.

Îți vei simți ulterior pielea netedă și suplă, datorită umectantului natural al mierii (ce va păstra și umezeala în celulele pielii) și a sucului de lămâie, care stimulează producția de colagen.

Citește continuarea pe: clicksanatate.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa