Cum alegi cea mai potrivită formă pentru sprâncene

Iulia Mirică
sprâncene arcuite / sprâncene drepte

Sfaturi pentru a-ți alege aspectul sprâncenelor în funcție de forma feței

Precum tunsorile, aceeași formă a sprâncenelor nu se potrivește tuturor persoanelor. Sprâncenele perfect depind de dimensiunile feței, iar arcuirea ideală vă poate face să arătați mai tinere, accentuează caracteristicile feței și diminuează cantitatea de machiaj folosită.

Alegând forma potrivită a sprâncenelor, ochii vor ieși mai mult în evidență, iar simetria feței va fi îmbunătățită, ajutându-te să arăți odihnită și sănătoase. Pentru început, forma feței joacă un rol important în determinarea formei sprâncenelor potrivită pentru tine. Iată care este aceasta în funcție de tipologia formelor feței!

Forma sprâncenelor pentru fața pătrată

Forma pătrată a maxilarului definește forma unghiulara a restului feței, așa că nu alegeți un aspect unghiular, ca un triunghi. Forma arcuită, curbată este perfectă pentru un astfel de tip de față, deoarece oferă naturalețe și alungește fața. Apelați la un specialist, care se va asigura că sprâncenele au o formă ușor de îngrijit, care definește pomeții.

Forma sprâncenelor pentru fața rotundă

Dacă forma feței voastre e rotundă, asigurați-vă că sprâncenele sunt unghiulare la colțurile exterioare, pentru a crea un echilibru. Deoarece fețele rotunde au nevoie de puțin mai mult ajutor pentru a scoate în evidență structura osoasă, sprâncenele arcuite puternic pot pune accentul pe pomeți și lărgi zona ochilor. Dacă v-ați pensat peste liniile mărginite, puteți încuraja regenerarea sprâncenelor cu ajutorul unul ulei de sprâncene.

Forma sprâncenelor pentru fața alungită

Pentru a asigura simetria feței alungite, care are caracteristici verticale, plate, sprâncenele drepte și lungi vor evidenția și exagera caracteristicile orizontale. Prin intermediul pensatului regulat, puteți schimba gradual forma sprâncenelor așa cum v-o doriți. Când vine vorba de conturarea cozii sprâncenelor, aveți grijă să nu se extindă în jos, deoarece sprâncenele pot da impresia unor ochi triști.

Aspectul sprâncenelor pentru fața în formă de inimă

Fețele cu o formă delicată, precum cea de inimă, trebuie să fie tratate cu grijă. Sprâncenele îndrăznețe sunt la modă, însă nu trebuie exagerat. Din cauza maxilarului mic și un accent pe partea superioară a feței, este important să mențineți sprâncele îngrijite și nu foarte groase. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să recurgeți la sprâncene foarte subțiri, pentru că nu v-ar avantaja deloc.

Forma sprâncenelor pentru fața ovală

Orice tip de sprâncene este potrivit pentru acest tip de față bine proporționat. Însă recomandarea este ca sprâncenele să înceapă de la punctul de intersecție a părții laterale a nasului cu linia sprâncenelor. Putem descoperi acest loc prin menținerea verticală a unui creion exact lângă părțile laterale ale nasului. Arcul sprâncenelor ar trebui să fie la aproximativ 2/3 din lungimea totală a acestora. Coada sprâncenelor ar trebui să depășească foarte puțin colțul exterior al ochilor, pentru un echilibru perfect. Dacă vreți să subțiați sprâncenele sau să le echilibrați, încercați să stabiliți capătul dinspre nas al sprâncenei mai spre interior sau mai spre exterior, având grijă să nu exagerați.

Sfaturi:

Înainte de a ajunge la o intervenție mai invazivă cum este cea a tatuării sprâncenelor, puteți încerca umplerea golurilor și imperfecțiunilor din sprâncene cu ajutorul machiajului. Creioanele de sprâncene, fardurile pe bază de apă și fardurile compacte sunt produsele cosmetice care vă vor scoate din încurcătură. Încercați un machiaj mai natural, neapărând discrepanțe de culoare între diverse porțiuni din sprâncene. Țineți minte că în forma naturală, extremitatea sprâncenelor este mai închisă puțin la culoare decât interiorul.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa