Cum îndepărtezi petele de ojă?

petele-de-oja-totul-despre-mame

Soluții eficiente pentru petele de ojă

Există unele momente în viața unei mămici, în care cei mici găsesc sticla cu ojă, lăsând în urmă întrebări despre cele mai bune soluții pentru petele de ojă din casă. Când spunem casă, ne referim pe podea, pe masă, pe covor sau chiar și pe haine. Oja este o substanță greu de eliminat, după ce a pătat hainele sau o suprafață din casă. Dar dacă aveți câteva elemente comune de uz casnic la îndemână și cunoașteți pașii, veți reuși să îndepărtați petele de ojă cu succes. Scoaterea ojei din țesături are nevoie de măsuri speciale de precauție. În timp ce unele metode pot îndepărta cu ușurință oja, pot și decolora țesăturile. Începeți prin asigurarea faptului că materialul este vopsit cu acele culori care nu își pierd intensitatea.

Alternative pentru a îndepărta petele de ojă de pe haine

Unele materiale nu reacționează prea bine în combinație cu acetona, așa că puteți încerca apa oxigenată. Se toarnă puțină apă oxigenată pe pată și se sterge cu un prosop curat, repetându-se până când pata dispare. Apa oxigenată poate acționa ca un agent de albire, așa că testați pe o suprafață insesizabilă de tapițerie înainte de a folosi această metodă pe zona pătată.

O altă posibilitate de a îndepărta petele de ojă de pe țesături este fixativul. Dați fixativ pe perii unei periuțe de dinți mai veche, apoi utilizați o mișcare circulară pentru a elimina petele.

Spray-ul de insecte este o altă soluție care merită încercată. Este vorba de spray-ul care se aplică pe corp și haine, pentru a ține țânțarii și alte insecte la distanță. Se aplică pe o periuță veche de dinți, iar aceasta se folosește ușor cu mișcări circulare pe pată. Orice metodă alternativă folosiți, clătiți zona pătată anterior pentru a scăpa de urmele de substanțe utilizate pentru a elimina oja.

Îndepărtarea petelor de ojă de pe covoare

Fie că este vorba de îndepărtarea petelor de ojă de pe covoarele sintetice sau de pe cele de lână, procesul este același. Se curăță cât de mult se poate excesul de ojă, fără a îmbiba mai mult țesătura. Se aplică acetat de amil pe pată și se acoperă cu un tampon umezit cu acetat de amil. Se lasă pentru aproximativ 15 minute. Se freacă pentru a diminua pata. Se spală cu grijă cu un lichid de curățare uscată și se lasă să se usuce bine.

Metode de îndepărtare a petelor de ojă de pe podea

Puteți urma acești pași dacă aveți podeaua din materiale precum beton, granit, calcar și gresie. Se îndepărtează excesul de ojă cât mai curând posibil. Cu ajutorul unei cârpe înmuiate în acetonă, se tamponează pata bine. Se spală zona cu o perie cu peri moi, cu o soluție formată din detergent și apă. Se clătește cu apă curată și se lasă să se usuce.

Citeşte şi:
5 lucruri interzise în sarcină
6 reguli pentru părinţi, în viziunea copiilor
Cât de periculoasă este oja semipermanentă?
Alternative mai puţin periculoase pentru acetonă

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()