Cum să îţi prepari propria sare de baie

Nimic nu se potrivește mai bine cu sezonul rece decât o baie fierbinte, cu sare de baie frumos mirositoare. Mmm! Dar ce ai spune dacă ai învăța să îți prepari chiar tu sarea de baie, sănătoasă și naturală, cu aromele tale preferate?

Sarea de baie este atât de îndrăgită nu numai pentru pentru starea de calm și de relaxare pe care o aduce cu ea, ci și pentru faptul că este foarte sănătoasă pentru piele.

Sarea de baie purifică pielea în profunzime

Datorită sărurilor și a uleiurilor esențiale pe care le conține, sarea de baie purifică pielea în profunzime, contribuie la îndepărtarea microbilor, a celulelor moarte, a transpirației și a toxinelor. În plus, este excelentă pentru hidratarea pielii uscate din zonele pe care nu le cremuim niciodată, cum ar fi spatele, și este direct responsabilă pentru suplețea pielii.

Sarea de baie poate avea efecte benefice asupra eczemelor și a psoriazisului, este excelentă pentru exfolierea pielii din zonele cu probleme – tot ce trebuie să faci este să îți masezi ușor coatele, călcâiele și genunchii cu sare de baie.

Dacă nu ai vreme să te aventurezi prin magazine, în căutarea sării de baie perfecte, sau dacă ai făcut deja asta, dar nu ai găsit aromele la care visai, iată cum îți poți prepara chiar acasă la tine sare de baie perfectă:

5 pași de urmat pentru a obține sare de baie perfectă

1. Combină o cană și jumătate de sare amară (pe care o găsești cu ușurință în magazinele cu produse naturale sau în farmacii) cu o cană de sare de mare și amestecă bine.

2. La această compoziție, adaugă trei picături din uleiul tău esențial preferat: portocale, lămâie, levănțică, iasomie… Amestecă bine astfel încât uleiul esențial este absorbit în totalitatea de amestecul de sare. Poți adăuga o picătură sau două de ulei esențial dacă îți dorești o sare de baie cu aromă intensă.

3. Dacă vrei ca sarea ta de baie să aibă o culoare specială, adaugă un praf de colorant alimentar, ușor de găsit în supermarketuri sau hypermarketuri. Poți sări cu lejeritate peste acest pas dacă visezi la o sare de baie cât mai naturală.

4. Fă o vizită dulăpiorului tău cu plante medicinale, ierburi aromatice și ceaiuri și alege câteva ierburi pentru sarea ta de baie, pentru a-i spori virtuțile tămăduitoare sau aroma. Poți combina sarea de baie cu plante aromatice (busuioc, rozmarin) sau cu petale de flori uscate (trandafir, levănțică, flori de mușețel etc). Alege plante care să completeze armonios uleiul esențial pe care l-ai ales.

5. Așterne sarea de baie proaspăt preparată pe o hârtie pentru copt și las-o să se usuce timp de câteva ore. Pune sarea de baie într-un recipient transparent și roag-l pe soțul tău să îi scoată pe copii în parc pentru că tu ai ceva foarte important de făcut în următoarea oră.

P.S. Nu uita că un recipient cu sare de baie frumos mirositoare, preparată chiar de tine, este un cadou minunat pentru cei dragi!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()