Cum să faci să reziste machiajul pe caniculă

să-reziste-machiajul-totul-despre-mame

Vara avem parcă mai multe invitaţii la evenimente ca oricând, chiar dacă e vorba de evenimente personale sau profesionale. Şi, pentru că ne dorim să onorăm aceste invitaţii nu numai cu o vestimentaţie adecvată, ci şi cu un machiaj potrivit, suntem uşor puse în încurcătură de vremea caldă din perioada sezonului estival, care ne dă de multe ori planurile peste cap în ceea ce priveşte machiajul dorit. Dacă eşti şi tu îngrijorată în această privinţă şi vrei să ştii cum să faci să reziste machiajul pe caniculă, încearcă să pui în aplicare sfaturile de mai jos!

Aplică mai puţine produse de îngrijire dimineaţa

Faci un duş înainte de plecare, te dai cu tot felul de geluri de curăţare şi de exfoliere, pui o cremă hidratantă şi când ieşi din baia aburită simţi cum transpiraţia ţi se prelinge pe chip? Încearcă să reduci cantitatea de produse folosite dimineaţa şi rezumă-te doar la o curăţare delicată şi o cremă de zi foarte fină, care să se absoarbă rapid şi să nu fie simţită ca o peliculă pe chip. Aşa vei avea toate șansele ca să reziste machiajul!

Foloseşte un primer înainte de machiajul propriu-zis

Primerul are rolul de a fixa mai bine machiajul şi este acea bază de machiaj pe care nu ar trebui să o sari atunci când te fardezi. El se aplică cu o pensulă specială pe tenul curat sau chiar cu buricele degetelor şi te ajută să faci fondul de ten şi restul fardurilor să stea mai bine la locul lor. Avantajul primer-ului este că îţi şi protejează pielea de razele soarelui, pentru că mai toate variantele existente pe piaţă au şi un anumit indice SPF, necesar protecţiei faciale.

Accentuează doar anumite zone ale feţei ca să reziste machiajul

Dacă obişnuieşti să te fardezi destul de complex, poate că acum, pe caniculă, ar fi cazul să renunţi la o parte din toate procedurile obişnuite şi să te axezi doar pe accentuarea câtorva zone ale feţei. Spre exemplu, ochii şi buzele. Aici sunt şanse mai mici să transpiri, aşadar nu vei avea surpriza de a te trezi cu machiajul scurs sau întins pe faţă.

Alege produse rezistente la transfer pentru evenimente speciale

Pentru şi mai multă siguranţă şi ca să reziste machiajul, utilizează mascara şi, dacă foloseşti, un tuş rezistent, care să nu se estompeze la puţin timp de la aplicare sau să facă dungi dizgraţioase la colţul ochilor. şi acei ochi de ursuleţ Panda, deloc simpatici când ţi-e lumea mai dragă. Nu uita să foloseşti seara, la demachiere, nişte produse special concepute pentru machiajul waterproof, care vor îndepărta cu uşurinţă tot ce ai aplicat mai devreme pe faţă.

Evita produsele care conţin ulei

Uleiul şi vremea caniculară nu sunt o combinaţie foarte bună. Chiar dacă foloseai creme de faţă cu uleiuri în compoziţie sau farduri pe bază de ulei, pune-le deoparte pe perioada verii. Ele se vor topi, pur şi simplu, pe ten, în combinaţie cu temperaturile ridicate, şi cine şi-ar dori aşa ceva? Iar dacă ai tenul gras sau mixt, cu atât mai mult ar trebui să stai la distanţă de tot ce înseamnă produse de makeup pe baza de ulei. Nu vor face altceva decât să îţi facă faţa lucioasă ca un glob.

Foloseşte un balsam de buze cu factor de protecţie solară, înainte de ruj

Acesta va emolia buzele şi le va oferi acea peliculă de protecţie necesară atacului razelor UV. Acestea pot să afecteze foarte tare zona delicată a buzelor, acolo unde pielea este foarte sensibilă şi predispusă la arsuri, deci nu ignora acest sfat!

Aplică la final un spray de fixare a machiajului

Ca totul să fie pe mâini şi mai bune, nu uita să aplici la finalul machiajului un spray special pentru fixarea lui, care va contribui la prelungirea rezistenţei produselor de machiaj aplicate pe ten. Aşa te vei asigura că ai făcut tot ca să reziste machiajul cum trebuie, până la finalul zilei caniculare!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()