Cum se face machiajul special pentru ochelari?

Machiaj special pentru ochelari Totul despre mame

Machiaj special pentru ochelari Totul despre mame5 reguli de make-up pentru un look reuşit, atunci când porți ochelari

Persoanele care poartă ochelari au nevoie de un machiaj special, pentru a-și pune în valoare forma și culoarea ochilor. Este cea mai mare greșeală să ne gândim că, dacă ramele acoperă oricum zona ochilor, machiajul nu mai este important.

Ochelarii ar trebui să ne motiveze să acordăm atenție în plus zonei ochilor și să ne preocupăm de un machiaj special, potrivit cu forma ochelarilor noști, dar și cu trăsăturile noastre. Mai jos vom vedea cum să realizăm un astfel de machiaj, prin care să ne punem ochii în evidență.

Machiaj special, în funcţie de grosimea ramelor de ochelari

Dacă ochii sunt conturaţi cu farduri şi mascara, privirea ta are toate şansele să iasă mai mult în relief, evitând astfel să pari neinteresată de modul în care arăţi. Totodată, anumite tipuri de lentile (în special cele mai groase, pentru miopie) au tendinţa să micşoreze ochii, creând senzaţia de îngustare a trăsăturilor naturale cu care se confruntă orice persoană care poartă ochelari. Cu un machiaj potrivit, realizat ca la carte, chiar şi atunci când purtăm ochelari vom avea un look perfect!

Machiajul pentru cele ce poartă ochelari nu este un machiaj clasic, ci unul special care are ca scop accentuarea ochilor şi încadrarea lor într-un ansamblu armonios, din care fac parte restul trăsăturilor. Un machiaj ca la carte trebuie să plece de la un pas simplu: dacă ramele sunt mici şi fine, machiajul poate fi mai pronunţat, dar dacă ramele sunt mai groase şi au tendinţa de a acoperi o mare parte din faţă, atunci machiajul trebuie să fie unul mai discret, pentru a evita ca rezultatul final să fie unul prea dramatic. Te poţi baza pe culori neutre şi naturale în acest caz, la fel cum şi în cazul în care ochelarii sunt deja veseli şi coloraţi nu trebuie să insişti pe o paletă cromatică prea ţipătoare in machiaj, pentru a nu cădea în ridicol. Un machiaj special pentru ochelari poate fi realizat cu câteva recomandări:

Reguli simple de machiaj pentru cele care poartă ochelari

1. Foloseşte un anticearcăn pentru a masca cu brio zona

De cele mai multe ori ochelarii scot în evidenţă cearcănele, aşa că îţi trebuie neapărat un anticearcan bun, potrivit tipului tău de piele. Paradoxal, cel mai recomandat produs pentru a ascunde cearcănele este chiar un anticearcăn de culoare albă, pe care trebuie să îl foloseşti după ce în prealabil ai aplicat fondul de ten. Dacă foloseşti, însă, o pudră compactă în loc de fond de ten, procedează invers: aplică întâi anticearcan şi pe urmă pudră.

2. Optează pentru culori complementare cu nuanţa irisului

Ochii albaştri şi verzi pot fi evidentiati prin culori precum kaki, maro, auriu, piersică, roz, mov, în timp ce ochii căprui vor fi accentuaţi de culori cum ar fi brun, roşcat, verde, navy, violet, roz sau bronz. În cazul unui machiaj de seară, un efect de mărire a ochilor poate fi obţinut astfel: aplică culorile mai închise până aproape de pliul pleoapei, fără a le întinde şi pe arcadă. Dacă vorbim de un machiaj de zi, atunci concentrează-te pe culori cu particule strălucitoare, care aduc mai multă lumina în zona ochilor şi dau senzaţia de deschidere.

3. Ochii care par mici sau mari pot fi favorizaţi de anumite culori

Dacă ochii tăi par mici, ai nevoie de o paletă de culori deschide pentru a-i scoate în evidenţă, dar şi de o notă de subliniere pe arcadă cu tuş sau creion. Această notă îţi va face ochii să pară mai mari, aşa încât poate fi folosită cu încredere. Pentru ochi care se văd prea mari, în schimb, sunt de ajutor culorile închise poziţionate pe pleoapele superioare.

4. Genele trebuie ondulate şi accentuate cu mascara

În zilele în care un machiaj prea elaborat nu îţi surâde, nu trebuie sub nicio formă să renunţi la mascara. O cantitate mică de mascara este absolut suficientă pentru a da o deschidere mai mare ochilor tăi şi îi poate accentuă într-o manieră discretă. Pentru un efect remarcabil ar fi bine să îţi ondulezi genele înainte de a te da cu mascara. Surprinzător, acest truc funcţionează şi dacă ai gene extrem de lungi, deoarece aşa nu le vei lovi de lentilele ochelarilor.

5. Nu uita să-ţi îngrijeşti sprâncenele!

Îngrijirea sprâncenelor ar trebui să fie la fel de importantă ca cea a genelor. Sprâncenele trebuie să fie frumos pensate şi conturate deoarece, datorită ochelarilor, devin un punct de interes. Un specialist te va scoate din încurcătură şi va reuşi să-ţi dea o formă potrivită a sprâncenelor în raport cu trăsăturile feţei, după care misiunea ta este de a păstra această formă şi de a folosi, în cazul în care este nevoie, de un creion pentru sprâncene ca să le conturezi şi să umpli eventualele goluri.

Ponturi de final: încearcă să ai un look echilibrat şi nu te concentra numai pe zona ochilor. De aceea este bine să-ţi evidenţiezi pomeţii cu un blush şi buzele cu un balsam sau un ruj în culori calde, pentru un machiaj special!

Iată un program de 7 zile pentru o piele frumoasă și sănătoasă. 

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()