Mască naturală cu busuioc contra acneei

Iulia Mirică
masca naturala cu busuioc totul despre mame

Mască naturală cu busoioc contra acneei

Printre remediile naturale cunoscute pentru lupta împotriva acneei se numără și această mască naturală cu busuioc. Cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice, busuiocul ajută nu numai la vindecarea acneei existente, ci și la împiedicarea apariției coșurilor, calmarea pielii și stimularea circulației. Cu toate acestea, datorită concentrației mare de elemente anti-îmbătrânire, acest tratament este benefic și în lupta împotriva liniilor fine și a tenului lipsit de strălucire.

Dacă te interesează rețetele naturale de frumusețe, citește și: Mască de față cu argilă: 3 rețete pentru mame grăbite.

Masca aceasta pe bază de busuioc este o alegere excelentă și pentru toate mămicile care își doresc un ten frumos, tânăr și catifelat. O puteți folosi fie ca o mască aplicată săptămânal sau ca un tonic.

Veți avea nevoie doar de cinci minute din timpul vostru și de câteva ingrediente ușor de găsit. Iată ce pași trebuie să urmați pentru această mască!

Ingrediente pentru mască naturală cu busuioc:

20-30 frunze proaspete de busuioc
iaurt organic (pentru mască)
apă distilată (pentru toner)

Mod de preparare pentru mască naturală cu busuioc:

Într-un bol, cu ajutorul unei linguri de lemn (sau un mojar cu pistil), se zdrobesc frunzele de busuioc, astfel încât uleiurile naturale să fie eliberate. Pasta de busuioc formată se poate amesteca împreună cu puțină apă, ca un tratament de curățare. Se aplică pe față și se lasă să acționeze pentru 3-5 minute, repetând procesul în fiecare zi. Se clătește cu apă călduță.

În cazul în care doriți să preparați o mască, cu beneficii suplimentare pentru pielea care are nevoie și de calmare, se amestecă pasta de busuioc cu o linguriță de iaurt organic și se aplică pe față, lăsând-o să acționeze pentru 20 de minute. Se clătește fața cu apă călduță.

Dacă vreți să folosiți pasta de busuioc ca toner, se adaugă două căni de apă fierbinte în bolul cu pasta de busuioc. Se lasă la macerat timp de aproximativ 10-15 minute, apoi se strecoară pentru a elimina orice exces de frunze. Se depozitează tonerul într-un recipient de sticlă și se folosește dimineața și seara, pe un tampon de bumbac. Nu este nevoie să clătiți, însă se hidratează fața cu ajutorul unei creme. Poate fi păstrat la frigider până la o săptămână.

Beneficiile măștii cu busuioc

Uleiurile din frunzele de busuioc pot ajuta la îndepărtarea petele întunecate de pe față, în timp ce proprietățile antibacteriene ajută la combatarea acneei. Frunzele au, de asemenea, proprietăți anti-aging și elemente calmante.

Iaurtul organic conține zinc, calciu, vitaminele B1, B2, B6 și B12, proteine și drojdie. Zincul ajută la lupta împotriva acneei, datorită proprietăților sale anti-inflamatorii, în timp ce calciul este o sursă naturală de antioxidanți, care ajută la regenerarea celulelor, pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii. Vitaminele din complexul B sunt perfecte pentru stimularea circulației sângelui și pentru a preveni acneei. Proteinele ajută pielea să devină aproape instant radiantă.

Nu îți neglija nici podoaba capilară: 3 măști naturale pentru păr uscat.

Dă-ne like și pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu articolele noastre noi.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa