3 măști naturale pentru păr uscat

masti pentru par uscat totul despre mame

Trei tratamente naturale pentru păr uscat

Ai un păr uscat și deteriorat? Dacă ești în căutare de soluții naturale cu ajutorul cărora să rezolvi această problemă, poți încerca o mască pe bază de ingrediente pe care sigur le găsești în propria bucătărie.

Iată cum poți experimenta și tu acasă tratarea părului uscat, fără o vizită costisitoare la salon!

Mască naturală cu avocado și banană pentru păr uscat

Această mască hidratantă va reîntineri cu siguranță părul uscat și lipsit de viață. Fructul de avocado conține vitaminele A, E, D și B, grăsimi sănătoase și uleiuri naturale, care reușsesc să redea strălucirea părului uscat. De asemenea, previne căderea părului, protejează firele de păr împotriva roperii și hidratează. Banana face minuni pentru părul uscat, datorită conținutul bogat de vitamine, potasiu și antioxidanți. Întărește foliculii de păr, menține elasticitatea naturaă a părului și previne despicarea vârfurilor de păr.

Pentru a prepara această mască, vei avea nevoie de 1/2 avocado copt și de două banane coapte. Ingredientele se pasează bine cu ajutorul unui procesor de alimente, până când devin o pastă groasă, cu textură omogenă. Cu ajutorul degetelor curate, se aplică pe părul umed, de la rădăcină către vârfuri. Se acoperă părul cu o cască de duș și se lasă să acționeze timp de 15 minute. Se clătește bine părul.

Mască naturală cu ou și ulei de măsline pentru păr uscat

Această mască de păr hrănitoare are nevoie doar de două ingrediente, pe care le vei găsi cu siguranță în bucătărie. Ouăle au un conținut bogat de proteine, vitamine și grăsimi, toate acestea fiind recomandate pentru părul uscat și redarea luciului acestuia. De asemenea, întărește foliculii de păr și rădăcina firelor de păr. Previne și căderea părului. Uleiul de măsline este unul dintre cele mai bune uleiuri nutritive, care hidratează părul uscat. Are un conținut bogat de vitamina E și grăsimi uscate, ducând la întărirea firelor de păr și prevenirea ruperii acestora.

Pentru a face această mască, vei avea nevoie de un gălbenuș de ou și de o lingură de ulei de măsline. Într-un bol mic, se bate bine un gălbenuș de ou. Se adaugă o lingură de ulei de măsline și se amestecă. Se aplică masca pe scalp mai întâi, cu ajutorul degetelor curate. Se masează cu o mișcare circulară, ușoară, timp de aproximativ două minute. Se acoperă capul cu o cască de duș și se lasă masca să acționeze pentru 15 minute. Se clătește părul cu apă călduță, nu fierbinte, după care se spală cu șampon și se aplică balsam, dacă folosești.

Mască naturală cu ulei de cocos și miere

Această mască de păr va hrăni părul uscat cu vitamine și grăsimi sănătoase, redându-i strălucirea. Uleiul de cocos este cunoscut pentru proprietățile sale de hidratare a părului. Mierea este un remediu vechi pentru multe afecțiuni comune, inclusiv pielea uscată, făcând minuni pe părul deteroirat.

Pentru a prepara această mască, vei avea nevoie de o lingură de ulei de cocos și de două lingurițe de miere. Într-un bol, se amestecă ingredientele până când se obține un amestec gros, care se aplică pe păr. Se masează cu o mișcare circulară scalpul. Se pune un prosop în jurul capului și se lasă masca să acționeze pentru 15-30 de minute, după carese clătește bine părul.

Dacă ești în căutare de soluții naturale pentru îngrijire, iată și câteva rețete eficiente de măști de păr cu ricin.

Ah, și dă-ne like și pe Facebook – dacă nu ai făcut-o deja – ca să fii la curent cu tot ce scriem.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()