Pedichiură perfectă în numai 6 paşi. 30 de minute pentru unghii minunate

pedichiură

Poţi să ai o pedichiură perfectă în numai 30 de minute. Aşa cum acordăm în orice anotimp o atenţie sporită manichiurii, la fel ar trebui să ne îngrijim şi de unghiile de la picioare, nu doar în perioada în care degetele sunt la vedere.

Dacă nu ai timp să ajungi în mod regulat la salon, un ritual rapid de pedichiură chiar la tine acasă îţi va aduce nu numai un aspect plăcut al unghiilor şi călcâielor, ci şi un moment de relaxare. Nu este deloc dificil să ai o pedichiură perfectă!

Pedichiura nu ar trebui privită ca pe o simplă operaţiune de ajustare şi de curăţare a unghiilor, ci şi ca pe un ritual de relaxare care poate fi un adevărat răsfăţ pentru picioare. Deoarece unghiile sunt doar o parte a ritualului de pedichiură, şi picioarele trebuie incluse în acest ritual. Cu numai o jumătate de ora din timpul tău săptămânal poţi să-ţi răsfeţi picioarele printr-un ritual de îngrijire, din care nu lipsesc exfolierea şi hidratarea. După ce ai încheiat aceste două capitole, poţi să treci la curăţarea şi tăierea unghiilor şi a cuticulelor, iar la final să aplici ojă.

 Poţi să faci acasă o pedichiură perfectă în 6 paşi

1. Lacul de unghii trebuie îndepărtat cu ajutorul unui dizolvant fără acetonă, dizolvant care este mai puţin agresiv cu unghiile şi care are şi funcţia de hidratare. Acest procedeu nu durează mai mult de un minut.

2. Bagă picioarele la înmuiat într-un recipient încăpător sau în cadă, în care să pui apă atât cât să-ţi acopere gambele. Pune în apă sare de baie, care are o funcţie de catifelare a pielii şi de creare de confort în zona picioarelor, dar şi câteva picături de uleiuri esenţiale. Lasă-te în voia relaxării pentru aproximativ 10 minute.

Cum să ai o pedichiură perfectă

3. După ce-ţi usuci picioarele, aplică pe fiecare unghie un gel pentru cuticule. Acest gel trebuie lăsat să acţioneze câteva minute, iar, ca să treacă timpul cu folos, aplică un scrub pe călcâie. Acesta te va ajuta să elimini pielea uscată şi celulele moarte. După toate aceste operaţiuni, îndepărtează cuticulele cu blândeţe şi spală picioarele din nou. Această procedură durează cam 5 minute.

4. Cu ajutorul unor ustensile speciale pentru picioare, taie-ţi unghiile în forma dorită, pătrată sau rotundă. Renunţă la a avea unghii mari la picioare, pentru că sunt inestetice şi nici o ojă colorată nu le poate ameliora aspectul.

5. Crema hidratantă aplicată cu generozitate face minuni pentru picioare. Aplică această cremă pe picioare şi masează-le ca loţiunea să pătrundă bine în piele şi să repare zona cu crăpături de pe călcâie, în caz că aceasta există. Pe lângă funcţia de reparare a crăpăturilor şi cea de relaxare, masajul cu cremă are şi rol în stimularea circulaţiei. Totul durează cam 3-4 minute, iar la final vei avea o pedichiură perfectă!

6. Pune un separator între degete şi aplică pe unghii un lac transparent sau unul colorat. Un pont pentru ca ojă să reziste mai mult este să aplici mereu un strat protector înainte de a pune lac. Cât îţi ia? 5 minute.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()