Oja pentru fetiţe: cum o alegem

Iulia Mirică
oja-pentru-fetite-totul-despre-mame

Cu ce e diferită oja pentru fetițe?

Oja pentru fetițe devine un accesoriu mult râvnit când cele mici încep să crească puțin și își doresc să se găteasca precum mămicile lor. Însă chimicalele folosite pentru a obține aceste culori intense și încântătoare pot fi foarte toxice pentru copii. Majoritatea ojelor conțin 3trei ingrediente comune, care nu numai că sunt dăunătoare pentru noi, dar sunt toxice chiar și pentru mediu.

Vestea bună este că puteți evita ingredientele periculoase și face alegerea corectă atunci când vine de sănătatea fetițelor. Vedeți ce ingrediente trebuie să evitați în alegerea variantei cele mai bune pentru cele mici!

Ce nu trebuie să conțină oja pentru fetițe?

Conform unui raport din 2010, 80% dintre cosmetice conțin cel puțin un ingredient care este corelat cu probleme de sănătate și mediu, inclusiv cancer, tulburări de reproducere, astm și alte alergii severe. Oja de unghii, de obicei, are cel puțin trei astfel de ingrediente:

1. Dibutil ftalat – utilizat ca solvent pentru vopsele și ca un plastifiant pentru a împiedica unghiile să devină casante, acest ftalat este clasificat de către UE ca un posibil perturbator al sistemului endocrin și toxic pentru reproducere. S-a descoperit că există o legătură directă între insuficiența renală și probleme cu ficatul și mestecatul sau suptul produselor care conțin ftalați pentru perioade lungi.

2. Formaldehidă – aceasta este un ingredient comun folosit în întăritorii de unghii în concentrații de până la 0,5%. Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului clasifică formaldehida ca un cancerigen uman cunoscut.

3. Toluen – potrivit Centrului Canadian pentru Sănătate și Siguranță la Muncă, toluenul este un iritant pentru piele, care poate provoca dermatită dacă este folosit îndelungat. Este, de asemenea, un pericol de dezvoltare a toxicității și a fost identificat în laptele mamar. Inhalarea vaporilor de toluen poate afecta sistemul nervos central, provocând ușoară somnolență și dureri de cap la un nivel inferior, iritarea nasului, gâtului și tractului respirator la un nivel ridicat.

Așadar, cumpărați ojă specială de copii și consultați cu atenție eticheta pentru a vă asigura că aceasta nu conține cele trei ingrediente de mai sus. De altfel, oja de copii rezistă destul de bine pe unghii și unele branduri au realizat-o astfel încât să poată și ștearsă doar cu spirt, nu cu acetonă. Dacă nu poate fi ștearsă cu spirt, aveți mai multe opțiuni și în ceea ce privește alternativele sănătoase pentru dizolvantul de ojă pe bază de acetonă.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa