Păr uscat. Top trei măști de casă

Ruxandra Rusan
păr uscat

Am păr uscat, cu fir gros și aspru, de când mă știu. Avantajele sunt că nu se îngrașă, stă bine când e coafat și arată bogat. În schimb, părul uscat tinde să stea ca mătura când nu e coafat și hrănit cu grijă, iar firele devin destul de casante dacă nu se întâlnesc des cu hidratarea de care au mare nevoie.

După ani de testat șampoane, balsamuri, măști și uleiuri, am ajuns la o rutină care ne-a făcut să cădem la pace. Eu și părul meu, desigur. Am reușit să îl las să crească destul de mult și am cel puțin trei zile pe săptămână când îmi place cum stă. Am făcut un top trei al celor mai utile măști făcute în casă pentru păr uscat.

Masca cu gelatină

Cătam o soluție pentru părul uscat și rebel. Așa am aflat despre procedura de laminare, care se face la coafor, îndreaptă părul și te face să arăți ca scoasă din cutie o vreme. Dar tot atunci am aflat de o mască pe care o preferă în general femeile din Rusia și care ar face aproximativ același lucru. Am testat-o și am rămas… mască. Funcționează nesperat de bine și, spre deosebire de procedura de la coafor, care costă cam 300 de lei pe un păr mediu, cea făcută în casă costă cam 5 lei.

Ingrediente:

  • 2 pliculețe gelatină praf
  • balsam de păr
  • un strop de ulei de măsline

Șamponăm părul, apoi îl zvântăm în prosop. Într-un bol, amestecăm gelatina cu apă caldă (conform instrucțiunilor). Când gelatina s-a topit, adăugăm balsam până obținem un amestec omogen, suficient pentru tot părul și, opțional, un pic de ulei de măsline. Întindem amestecul pe păr și acoperim cu folie de plastic și un prosop uscat. Stăm așa cel puțin 30 de minute (eu stau cam o oră), în care indicat ar fi să încălzim scalpul cu foenul de cîteva ori. Buuuun, părul se șamponează de două ori, apoi folosim balsamul obișnuit. Ideal ar fi să lași părul să se usuce natural, apoi să îl întinzi cu placa. Dacă nu ai placă, folosește foenul și peria cu care te aranjezi de obicei. Căldura ajută particulele de proteină din gelatină să se fixeze de firul de păr. Pentru mine, masca face minuni și este pe locul 1. Lasă părul structurat, strălucitor și cu un aspect foarte sănătos.

Masca cu ulei de ricin, vitamina A și gălbenuș de ou

Hidratantă și hrănitoare, masca pentru păr uscat cu ricin și ou este ideală o dată la două săptămâni. Uleiul de ricin și vitamina A uleioasă se găsesc la farmacie și sunt accesibile ca preț. În funcție de lungimea părului, trecem la gătit. Adică facem un soi de maioneză din cele două substanțe uleioase și unul sau două gălbenușuri. Întindem pe părul nespălat și pieptănat compoziția și stăm cât reușim, dar minim 30 de minute. Părul se spală și se îngrijește ca de obicei. Obții un fir mai hidratat, mai strălucitor și parcă mai fericit.

Masca cu lapte și banane

Pe locul 3 vine o mască la îndemână, care a ajuns în top 3 pentru că miroase plăcut, se prepară ușor și hrănește părul destul de bine. Pentru un păr lung și des, recomand două banane foarte coapte, pe care le pasăm cu furculița și adăugăm lapte gras până obținem un amestec omogen (merge și cu blender-ul). Se pune pe păr înainte de a-l spăla și se ține 40 de minute. După șamponare, se aplică balsam. Părul uscat devine mai cuminte și mai ușor de aranjat.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa