Pensule profesionale obligatorii în trusa de farduri

pensule-profesionale-machiaj-totul-despre-mame

Ce pensule profesionale nu trebuie să lipsească din trusa unei femei?

Când vine vorba de aplicarea machiajului, perii unor pensule profesionale fac o mare diferență. Investiția și utilizarea pensulelor profesionale și instrumentelor potrivite vă vor ajuta să obțineți un machiaj impecabil, precum și reducerea cheltuielilor pe termen lung.

Dacă vă întrebați cum este posibil, aflați că veți consuma mai puține produse, iar machiajul va fi mai rezistent, dacă este aplicat corespunzător. Existând un număr mare de forme și materiale diferite ale pensulelor de machiaj, iar acest lucru vă poate încurca. Nu trebuie să cunoașteți tot arsenalul de pensule profesional pentru un machiaj reușit.

Categorii de pensule profesionale

Pensule pentru fond de ten – alegeți o pensulă rotundă, sintetică, pufoasă și cu vârf plat. Această pensulă este perfectă pentru aplicarea fondului de ten pe față. Forma sa este perfectă pentru o aplicare netedă și pentru a acoperi porii pentru un finisaj perfect. Este recomandat să scufundați pensula în fondul de ten și să îl aplicați pe piele cu mișcări circulare. Începeți pe obrazi și continuați către linia părului.

Pensule pentru pudră – alegeți o pensulă rotundă, cu perii naturali și moi, mare. Această pensulă este un must-have pentru aplicarea pudrei pe față. Veți utiliza mai puțin produs cu ajutorul ei și oferă un finisaj mai natural. Se introduce pensula în pudră, se înlătură excesul, iar cu o mișcare de măturare, treceți pensula peste piele, urmând contururile naturale ale feței.

Pensule pentru fard de obraz – alegeți o pensulă moale, de mărime medie, cu perii în formă de cupolă, din păr natural. Aceasta este foarte moale și are perii lungi, astfel încât să nu deranjeze fondul de ten sau să irite pielea. Este ideală pentru a da culoare obrajilor. Este recomandat să o folosiți pentru a mătura fardul de obraz în sus pe pomeți.

Pensule pentru fard de pleoape – alegeți o pensulă rigidă, mică, plată, din păr natural. Aceasta este perfectă pentru aplicarea fardului de pleoape, deoarece va da un finisaj neted și un pigment mai intens decât ar face-o o pensulă pufoasă. Se folosește prin aplicarea fardului pe pleoape din interiorul ochilor către exterior.

Pensule pentru buze – alegeți o pensulă mică, plată, cu vârful rotund. Această perie este cea mai bună pentru a defini buzele, făcând aplicarea culorii ușoară și precisă. Acoperiți pensula cu ruj, apoi începând de la centrul buzelor, colorați buzele către margini. Folosind vârful pensulei, definiți marginile, cu mișcări scurte și precise.

Cum se folosesc pensulele profesionale în funcție de materialul perilor?

Atunci când alegeți pensulele profesionale, este important să luați în calcul materialul din care sunt realizați perii acestora. Formulele de machiaj pe care le folosiți pot determina felul perilor, putând alege între păr natural, real (de zebelină sau ponei) sau sintetic, realizat de obicei din acrilic sau plastic. Pensulele cu peri naturali sunt mai bune pentru produsele uscate, cum ar fi farzul de obraz și cel de pleoape, iar perii sintetici sunt potriviți pentru produsele lichide sau cu o consistență cremoasă, precum anticearcănul sau fondul de ten, deoarece absorb mai puțin produs decât părul natural.

Citește și:

Cum alegi cea mai potrivită formă pentru sprâncene
Obiceiuri proaste care afectează tenul
Ce pericole ascund testerele cosmetice?

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()