Machiaj rezistent pe o piele uscată. Ce reguli trebuie să respecți

Fond de ten cremos machiaj rezistent
Cum obții un machiaj rezistent. Fondul de ten cremos este cel mai potrivit pentru pielea uscata

Ai pielea uscată? Iată cum poţi să te machiezi cu succes astfel încât să ai un machiaj rezistent!

Fond de ten cremos machiaj rezistent
Cum obții un machiaj rezistent. Fondul de ten cremos este cel mai potrivit pentru pielea uscata

Pielea uscată prezintă câteva probleme atât din punct de vedere al modului în care trebuie să fie îngrijită, cât şi din cel al aplicării machiajului. Acesta nu se fixează cum trebuie pe pielea uscată şi se poate estompa rapid, mai ales dacă nu este un machiaj conceput special pentru pielea cu o astfel de particularitate. Dacă ai pielea uscată, iată ce trucuri poţi aplica, pentru un machiaj rezistent!

Cosmeticele indicate tenului uscat ca să ai un machiaj rezistent

Înainte de toate, trebuie să ştii că produsele cosmetice pe bază de pudră nu sunt recomandate acestui tip de piele, iar fardurile convenţionale nu aderă bine la piele şi ajung să se cureţe de pe faţă într-un timp destul de scurt.

Fondul de ten prezintă şi el o dificultate în plus în momentul alagerii sale, deoarece poate agrava aspectul pielii. Un fond de ten prost ales o să evidenţieze aspectul deshidratat al pielii, uscând-o şi mai mult decât te-ai aştepta. Lucru valabil şi pentru pudra de faţă, care poate da impresia unei măşti. Aplică anumite reguli dacă ai pielea uscată şi vei reuşi să ai un machiaj rezistent:

Machiaj rezistent – 1. Tenul trebuie curăţat, tonifiat şi hidratat

Primii doi paşi ca să ai un machiaj rezistent, care să se fixeze bine, este curăţarea pielii şi aplicarea unui toner. Aceste operaţiuni vor îndepărta grăsimile şi impurităţile responsabile pentru estomparea machiajului, iar hidratarea va face o bază pentru ca machiajul să rămână fixat pe piele. Foloseşte mereu produse cosmetice special concepute pentru tenul uscat şi nu vei avea surprize.

Machiaj rezistent – 2. Alege un fond de ten lichid, pe bază de ulei

Un astfel de fond de ten va intra foarte bine în piele şi o va şi hidrata. Când faţa este foarte curată şi nu ai nevoie de foarte multă acoperire, poţi opta pentru o cremă colorantă, pe care o găseşti cu uşurinţă în farmacii, în diferite nuanţe. Nu uita că pielea uscată se împacă cel mai bine cu un fond de ten pe bază de ulei, şi nu de apă, formula aceasta din urmă fiind recomandată femeilor cu tenul gras.

Machiaj rezistent – 3. Buzele trebuie exfoliate înainte de a aplica rujul

Dacă buzele sunt exfoliate şi bine hidratate, atunci rujul va rezista mult mai bine. Cu ajutorul unui scrub exfoliant pe care poţi să-l foloseşti de două-trei ori pe săptămână vei reuşi să ai mereu buzele hidratate, nu uscate. După ce îndepărtezi cojiţele uscate de pe buze, vei putea să te bucuri de ruj mai mult timp. Poţi să-ţi prepari chiar tu un scrub, folosind zahăr şi ulei de măsline. Alege pe urmă un ruj strălucitor sau un lipgloss şi renunţă la rujurile mate, care nu fac altceva decât să accentueze uscăciunea buzelor.

Machiaj rezistent – 4. Renunţă la pudră şi optează pentru farduri cremă

Nu folosi pudră dacă ai o piele uscată, ea încarcă faţa. Poţi să o foloseşti numai în zona T (frunte, nas, bărbie) doar în cazul în care această porţiune este mai grasă şi devine lucioasă destul de repede după ce ai curăţat faţa. Dacă nu ai zona T puţin mai accentuată, elimină  acest produs din trusa ta de farduri pentru că există riscul să arăţi ca şi cum ai avea o mască pe faţă. În ceea ce priveşte fardurile, alege-le pe cele cremoase şi hidratante, care conţin particule strălucitoare. La fel de indicat este şi un produs 2 în 1, alcătuit din fard şi blush.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()