Remedii naturale pentru mâini crăpate și uscate

remedii-naturale-pentru-maini-uscate-totul-despre-mame

Tratamente naturiste pentru mâini crăpate și uscate

Știm cu toții că mâinile noastre suferă atunci când le expunem excesiv unor factori cum ar fi apa, murdăria, soarele puternic, substanțele chimice. Dar de ce se întâmplă acest lucru? Ei bine, cea mai frecventă cauză a unor mâini crăpate și uscate este compromiterea stratului exterior. Pielea este făcută să rețină umiditate și să se refacă în mod natural, dar expunerea la factorii de mai sus poate deteriora treptat acest strat, astfel încât pielea să nu mai poată reține umezelea. Pielea deteriorată este, de asemenea, mult mai vulnerabilă la poluanții din mediu și la radiațiile UV, ducând la uscare și îmbătrânire prematură.

Ți-am pregătit câteva remedii naturale pentru mâini crăpate și uscate, ce pot fi preparate cu ușurință acasă. Îl poți alege pe cel care ți se potrivește cel mai bine, în funcție de ceea ce vrei să tratezi.

Balsam cu unt de cacao și shea pentru mâini uscate

Pentru a prepara acest tratament natural, se combină o cană cu unt de cacao, o cană cu unt de shea, 1/2 cană de ulei de jojoba și 1/4 cană de ceară de albine într-o cratiță mare. Se încălzește compoziția la o temperatură scăzută, până când se topesc toate ingredientele. Se amestecă bine și se toarnă amestecul în borcane. După ce se răcește, se pun capace. După ce te speli pe mâine sau când simți că sunt uscate, unge-le cu balsamul acesta. Face minuni!

Pastă cu mălai pentru mâini uscate

Dacă ai mâinile uscate și aspre, combină 1/4 cană de mălai cu o lingură de apă și o linguriță de oțet de mere, într-un bol mic. Freacă pasta pe mâinile uscate timp de aproximativ 10 minute. Compoziția se clătește bine cu apă caldă. După ce se usucă mâinile, se aplică orice cremă hidratantă. Acest lucru poate ajuta la prevenirea crăpării mâinilor și sângerării acestora.

Vitamina E pentru mâini crăpate

Dacă mâinile tale sunt crăpate și sângerează, sparge câteva capsule de vitamina E și freacă mâinile bine cu această pulbere din interior. Se va infiltra în crăpături și va ajuta pielea să se repare și să se regenereze, contribuind la derularea mai rapidă a procesului.

Gel de aloe vera pentru pentru mâini crăpate

O dată pe zi, se ia puțin gel de aloe vera pur și se aplică pe fisurile de pe mâinile tale. Gelul acesta calmează pielea, oferă un efect de răcire și reduce durerea, mai ales dacă pielea deja sângerează și prezintă dureri.

Exfoliant pentru mâini uscate

De multe ori neglijăm mâinile atunci când vine vorba de exfoliere. Cu toate acestea, pielea de pe mâini, mai ales din partea din spate a acestora, este subțire, fragilă și chiar mai sensibilă la daune decât unele zone ale feței. Exfolierea te va ajuta să scapi de celulele moarte ale pielii. Poți combina aproximativ una-două linguri de zahăr cu ulei de măsline. Se freacă mâinile cu acest preparat. Se folosește de cel mult patru ori pe săptămână, în funcție de nevoile pielii tale și se aplică întotdeauna o loțiune hidratantă imediat după aceea.

Citește și:
Îngrijirea unghiilor cu ulei de măsline
Cum îndepărtezi cuticulele fără să le tai
Cele mai bune produse pentru hidratarea pielii

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()