Remedii naturale și rapide pentru coate uscate

TOTUL DESPRE MAME

Lămâia și bicarbonatul de sodiu sunt doi aliați de bază pentru coate uscate

Coatele uscate și aspre sunt o problemă foarte comună, mai ales în anotimpul rece. Îți este familiară senzația aceea neplăcută când pielea uscată din zona coatelor se „agață” de haine? Dacă răspunsul tău este afirmativ, atunci e cazul să iei măsuri rapide, iar remediile naturale îți vor fi de mare ajutor.

Atunci când ai coate uscate și aspre te confrunți nu numai cu o senzație neplăcută, ci și cu o problemă de ordin estetic și trebuie eviți pe cât se poate mânecile scurte. Dar nu intra în panică, există soluții! Ai nevoie de o rutină de îngrijire și de câteva ingrediente deloc costisitoare despre care vom vorbi mai jos.

Pielea din zona coatelor cere o îngrijire specială

Nu te îngrijora dacă ai pielea din zona coatelor foarte uscată, deoarece în acest anotimp pielea în general este predispusă la o uscare mai accentuată. În plus, pielea din zona coatelor nu are glande sebacee care să îi confere o hidratare suficientă. Iar dacă la acestea se adaugă haine din materiale aspre, rezultatul este foarte neplăcut.

În cazul în care obișnuiești să te dai cu cremă pe coate, dar pielea din această zonă continuă să fie foarte uscată, e posibil să ai nevoie de o exfoliere care să te ajute să îndepărtezi celulele moarte. Hidratarea va fi mult mai eficientă după ce acest strat de piele întărită va fi îndepărtat. Iată ce tratament pe bază de ingrediente naturale îți propunem pentru o îngrijire corectă a pielii din jurul coatelor:

3 pași pentru un tratament complet al pielii din zona coatelor

1. Înmoaie-ți coatele în apă călduță pentru jumătate de oră.  Spală-ți coatele cu un săpun blând, clătește-te și usucă-ți coatele cu un prosop curat. Poți adăuga și câteva picături de ulei esențial în apa cu care te speli pentru un plus de răsfăț și de hidratare.

2. Prepară un exfoliant din zeamă de lămâie și bicarbonat de sodiu. Ai nevoie de un sfert de ceașcă de bicarbonat de sodiu amestecat cu zeama de la o lămâie mare. Masează-ți coatele cu acest amestec și lasă-l să acționeze aproximativ 20 de minute. Clătește zona cu apă călduță. Bicarbonatul de sodiu îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii și zeama de lămâie decolorează pielea înnegrită.

3. În cazul în care pielea ta este crăpată și nu poți folosi lămâia din cauza usturimii, aplică următorul tratament: amestecă jumătate de ceașcă de zahăr brun cu două lingurițe de ulei de măsline. Masează-ți ușor zona coatelor cu acest scrub, lasă-l să acționeze cinci minute și clătește cu apă caldă.

După ce treci prin acești pași este esențial să hidratezi zona coatelor cu o cremă grasă. Repetă această operațiune de două-trei ori pe săptămână până când obții rezultatele dorite. Din acest punct este suficient să-ți exfoliezi coatele doar o dată pe săptămână.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa