Remedii naturiste împotriva transpiraţiei excesive

Iulia Mirică
remedii-impotriva-transpiratiei-totul-despre-mame

Remedii naturiste, fără efecte secundare, împotriva transpirației

Transpirația este procesul natural al corpului prin care acesta își ajustează temperatura și elimină toxinele. Toate bune și frumoase, dar ce ne facem atunci când transpirăm excesiv?

În cazul în care nu vrem să folosim un antiperspirant din cauza efectelor secundare despre care am mai discutat, iată câteva remedii naturale care pot fi folosite cu succes împotriva transpirației excesive:

Ceai de salvie

Ceaiul de salvie are un efect de uscare asupra corpului și este, în general, recomandat de medicii din toată lumea pentru tratarea hiperhidrozei. Se iau câteva frunze de salvie proaspete și se adaugă într-o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat pentru 15 minute. Se răcește ceaiul și se folosește un disc demachiant pentru a-l aplica pe zonele cu problemă. Faceți acest lucru de cel puțin 3 ori pe zi. Ceaiul poate fi îmbuteliat și transportat pentru o protecție maximă. Pentru picioarele transpirate, pulberea de salvie uscată sau frunzele uscate pot fi introduse în interiorul pantofilor sau șosetelor.

Bicarbonat de sodiu

Datorită proprietăților de absorbție a transpirației, bicarbonatul de sodiu este utilizat în mod obișnuit preventiv și, de asemenea, pentru tratarea hiperhidrozei. Se ia pulberea și se aplică la subraț și în zonele în care transpirați. Un strat poate fi lăsat chiar și în interiorul pantofilor. Bicarbonatul de sodiu poate fi amestecat și cu amidon de porumb pentru a obține un remediu mai puternic de uscare împotriva transpirației. Se amestecă în mod egal cantități de bicarbonat de sodiu și amidon de porumb și se păstrează într-o sticluță care poate fi transportată.

Felii de cartofi

Feliile de cartofi sunt foarte bune pentru a absorbi apa, iar această proprietate a legumelor poate fi utilizată pentru controlul transpirației excesive. Feliile de cartofi sunt eficiente în zone precum axile, gât, în interiorul coatelor etc. Frecați feliile de cartofi în zonele afectate pentru a absorbi și usca.

Oțet de mere

Deși oțetul de mere are proprietăți astringente, iar aplicarea externă ajută la tratarea hiperhidrozei, nici unul dintre noi nu vrea să miroasă ca o murătură. Din cauza acestui fapt, consumul intern este preferat. Se ia o linguriță de cidru de mere, împreună cu o linguriță de oțet și miere și se adaugă la un pahar cu apă, de 3 ori pe zi. Oțetul de mere este un accelerator natural al metabolismului, iar acest lucru vă va ajuta să eliminați toxinele și să transpirați mai puțin.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa