Reţeta unei zile perfecte în 6 paşi

„Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă“, spune un vechi dicton românesc. Dacă dispoziţia ta nu se prezintă în cea mai bună formă, urmează cei 6 paşi recomandaţi de psihologi pentru a-ţi ridica moralul. În doar câteva minute starea de spirit se îmbunătăţeşte, iar efectul ţine întreaga zi.

În fiecare dimineaţă, indiferent că este weekend, ţine cont de câteva reguli care te ajută să scapi de stres, îţi stimulează psihicul şi te încarcă cu energie bună.

1.    Fă patul dimineaţa

Nu e o glumă. Acest mic ritual contribuie la crearea unui ambient calm şi plăcut în care îţi poţi desfăşura activităţile de dimineaţă. În plus, spune Gretchen Rubin, autorul cărţii „Proiectul Fericire“, dacă îţi faci patul imediat după trezire, scapi de una din grijile zilei.

2.    Pregăteşte-ţi o gustare

Înainte să ieşi din casă, nu uita să iei cu tine o gustare sănătoasă. Fructe, alune fără ulei şi sare, un iaurt sau brânză săracă în grăsimi pot fi o alegere perfectă pentru gustarea de dimineaţă. Dacă ţi se face foame pe drum, în loc să cumperi un produs de fast-food consumă gustarea pregătită special pentru tine.

3.    Pune lucrurile în ordine pe birou

Imediat ce ajungi la serviciu, eliberează biroul şi fă puţin curat în hârtii. Aruncă tot ce nu mai este folositor, ceşti de cafea sau pixuri uzate, pentru că îţi pot distrage atenţia de la lucru. Nu numai că vei avea un mediu de lucru curat şi ordonat, dar te vei putea concentra asupra sarcinilor de serviciu şi vei fi mai productiv.

4.    Ascultă muzică

Numeroase studii ştiinţifice au arătat că muzica în timpul lucrului poate scădea tensiunea arterială, stresul şi îmbunătăţeşte starea de spirit. Alege melodii pe placul tău şi vei vedea că în scurt timp atitudinea ta posomorâtă va fi înlocuită cu una optimistă, iar ziua de lucru se va transforma într-una plăcută şi eficientă.

Citește continuarea pe: clicksanatate.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()