Rețete de balsam natural pentru păr preparat în casă

balsam

Un păr sănătos îți poate schimba doar în bine aspectul fizic. Astfel, podoaba capilară are nevoie de o îngrijire adecvată, începând cu curățarea lui și finalizând cu aplicarea de tratamente pentru hidratarea părului.

Astfel, pentru a avea un păr sănătos, este bine să se evite deshidratarea lui, aplicarea repetată de coloranți chimici, expunerea regulată la temperaturi înalte și ruperea sau despicarea firului de păr.

Totuși, multe persoane apelează la balsamuri din comerț pline de chimicale în încercarea de a revitaliza și hidrata părului, deși acestea fac mai mult rău decât bine.

În cele ce urmează, îți vom prezenta câteva rețete de balsam natural pe care le poți prepara acasă cu ingrediente naturale și ieftine, cu rezultate spectaculoase!

Balsam cu avocado

Pulpa de avocado întărește și hidratează intens părul datorită conținutului său ridicat de vitamine, minerale, apă și uleiuri vegetale. În plus, fructul stimulează producția de colagen și poate fi folosit pentru orice tip de păr, întrucât previne despicarea firelor de păr.

Pentru a prepara acest balsam de păr, ai nevoie de 1-2 linguri de maioneză, care se va amesteca cu pulpa unui fruct de avocado până ce vei obține o pastă de culoare verde. Amestecul se aplică uniform pe părul umed, de la rădăcină până la vârfuri, și se lasă să acționeze cel puțin 20 de minute. Apoi, se clătește și se spală părul ca de obicei.

Balsam cu ulei esențial de rozmarin

Rozmarinul este recunoscut pentru faptul că previne căderea și ruperea părului, precum și albirea prematură a acestuia. Uleiul esențial de rozmarin este potrivit în special pentru părul uscat, cu mătreață.

Pentru a prepara acest balsam de păr, ai nevoie de jumătate de ceașcă de ulei esențial de rozmarin (pentru uz cosmetic), care trebuie încălzit și apoi aplicat uniform  printr-un masaj ușor pe scalp, doar la rădăcina firului de păr. Se lasă să acționeze aproximativ o jumătate de oră, apoi se clătește bine și se spală părul cu șampon.

Citește continuarea pe: clicksanatate.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()