Tratamente cu lămâie pentru ten. 3 idei ca să îți revigorezi pielea

tratamente cu lămâie pentru ten
Nu multă lume s-a gândit că poate folosi tratamente cu lămâie pentru ten, acest ingredient fiind mai degrabă utilizat în bucătărie.
tratamente cu lămâie pentru ten
Nu multă lume s-a gândit că poate folosi tratamente cu lămâie pentru ten, acest ingredient fiind mai degrabă utilizat în bucătărie.

Tratamente cu lămâie pentru ten. Pielea are nevoie de lămâie

Nu multă lume s-a gândit că poate folosi tratamente cu lămâie pentru ten, acest ingredient fiind mai degrabă utilizat în bucătărie. Cu toate astea, cunoscutul fruct acru este extrem de bun pentru a rezolva problemele tenului gras, datorită proprietăţilor astringente, dar face minuni şi pentru un ten cu pete pigmentare, curăţă pielea şi porii, vindecă acneea şi luptă cu ridurile. Încearcă şi tu cele trei tratamente propuse de noi şi vei vedea rezultatele!

1. Tratamente cu lămâie. Scrub pentru faţă

Ingrediente: sucul de la ½ lămâie, ½ ceaşcă de zahăr, 1 lingură de ulei de măsline, 1 lingură de miere organică.

Tratamente cu lămâie – Preparare: Zahărul se amestecă cu mierea şi cu uleiul de măsline, iar la final se adaugă sucul de lămâie.

Acest scrub este recomandat pentru tenul cu puncte negre şi coşuri, pentru că lămâia are proprietăţi acide care ajută la curăţarea feţei, strânge porii şi luminează pielea. Scrubul se poate folosi şi pentru piele normală sau uscată, pentru că mierea şi uleiul de măsline au un efect de hidratare.

2. Tratamente cu lămâie. Mască pentru strălucire

Aceasta este o mască foarte uşoară şi ieftină, care se poate face oricând simți nevoia de un tratament facial acasă şi nu ai la dispoziţie alte ingrediente mai sofisticate.

Tratamente cu lămâie – Ingrediente şi preparare: sucul de la ½ lămâie se amestecă cu 1 lingură de miere de calitate. După ce tenul a fost în prealabil ajutat de o infuzie pentru deschiderea porilor, aplică masca pe toată faţa, evitând zona ochilor, şi curăţă tenul cu apă călduţă, după 20-30 de minute.

Pe lista avantajelor acestui scrub se numără revigorarea şi redarea strălucirii pielii. Totodată, vitamina C ajută la producerea de colagen şi îmbunătăţeşte elasticitatea epidermei.

3. Tratamente cu lămâie pentru un ten cu acnee

Tratamente cu lămâie – Ingrediente şi preparare: 1 linguriţă de suc de lămâie se combină cu un albuş bătut. Pasta obţinută se masează pe faţă curată, evitând zona ochilor, şi se lasă să acţioneze 10-15 minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă.
Acidul citric din lămâie este foarte bun pentru tratarea acneei, dar are ca proprietăţi şi strângerea porilor măriţi şi ajută la regenerarea celulelor. Tenul marcat de pete pigmentare obţinute în urma soarelui sau de semne de la coşuri va deveni mai luminos, căci această mască le va diminua culoarea. Nu trebuie uitat că albuşul reduce sebumul şi diminuează acneea.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()