Secretul parfumului care rezistă mult

Când te dai cu parfumul tău preferat, ai vrea să dureze pentru totdeauna. Din nefericire, pe măsură ce orele trec, aroma sa se transformă într-o amintire, iar până seara dispare de tot. Dar iată că există un secret care face parfumul să reziste mai mult.

Pesemne că știi care sunt metodele de parfumare care pot prelungi considerabil mirosul parfumului pe piele: aplicarea lui în câteva puncte strategice (încheieturile mâinilor, lobul urechii, păr) sau reîmprospătarea constantă pe parcursul zilei.

Folosirea unor produse din aceeași gamă ajută parfumul să reziste mult timp  

Pe lângă metodele de mai sus, mai există o strategie cu rezultate garantate: dacă folosești produse cosmetice din aceeași gamă cu parfumul tău preferat, vei rămâne un timp mai îndelungat învăluită în mireasma acestuia. Folosirea gelurilor de duș și a loțiunilor de corp din aceeași gamă cu parfumul nu este atât de costisitoare precum ar putea părea la prima vedere, deoarece te ajută să reduci considerabil cantitatea de parfum folosită zilnic. În plus, ce poate fi mai plăcut decât să te acoperi din cap până în picioare cu aroma tale preferată?

În magazine (poate îi strecori acest articol și lui Moș Crăciun) există parfumuri care se vând în gamă completă, alături de deodorant, gel de duș, loțiune de corp, pudră sau cremă de corp sidefată sau chiar fixativ pentru păr. Specialiștii numesc stratificare acest proces de “așezare” a parfumului pe mai multe straturi. Iată ce plan trebuie să pui în aplicare dacă vrei ca parfumul tău să reziste de dimineață până seara:

5 pași pentru a prelungi aroma parfumului tău pe durata unei zilei

1. Începe aplicarea parfumului încă de la duș. Folosește un gel de duș, parfum solid, spumant de baie sau scrub din aceeași gamă cu parfumul. Acest moment este foarte important, deoarece sub acțiunea apei calde porii se deschid, iar mirosul poate pătrunde mai bine în piele.

2. Hidratează-ți pielea cu o cremă cu aceeași notă caracteristică. Indiferent dacă utilizezi o loțiune de corp, o cremă hidratantă sau un unt pentru corp din aceeași gamă cu parfumul, vei reuși să creezi o bază excelentă pentru aroma folosită. În sezonul rece este mai indicat să folosește o cremă cu consistență grasă sau un unt pentru corp pentru a combate tendința pielii tale de uscare.

3. Răsfață-ți pielea cu o pudră de corp parfumată. Nu este o etapă obligatorie, dar este un pas util dacă vrei ca parfumul tău să reziste un timp îndelungat. Pudra se poate aplica pe piept, gât, mâini și picioare. Unele pudre conțin pigmenți strălucitori, pentru un plus de senzualitate.

4. Utilizează un deodorant din aceeași gamă cu parfumul tău. Este important ca aroma parfumului să nu fie “bruiată” de alte arome de cosmetice, așa că alegerea unui deodorant “ton pe ton” este esențială.

5. În sfârșit, aplică parfumul. Acesta trebuie aplicat înainte de a te îmbrăca deoarece este posibil ca mirosul hainelor tale (de detergent sau de balsam) să influențeze mirosul original al parfumului. Aplică parfumul pe zonele de puls, adică de-a lungul gâtului și în interiorul încheieturilor mâinilor și nu exagera, mai ales dacă ai folosit și restul produselor din aceeași gamă.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()