Soluţii naturale împotriva punctelor negre

TOTUL DESPRE MAME

Să nu ne înţelegeţi greşit! Iubim vara, cu aroma ei de fructe coapte, cu escapadele la mare şi cu cocktailurile răcoritoare în jurul cărora se strânge toată gaşca de prietene. Dar, trebuie să recunoaştem, vara nu este chiar totul roz. Unul dintre dezavantajele temperaturilor ridicate este faptul că tenul nostru are de suferit: producţia de sebum creşte şi, odată cu ea, şi riscul apariţiei punctelor negre. Dar nu vă panicaţi, există soluţii pentru rezolvarea acestei probleme.

Dacă aveţi tenul gras, cu siguranţă ştiţi despre ce vorbim. Un ten gras secretă o cantitate mai mare de sebum care, în contact cu celulele moarte şi cu impurităţile de pe faţă, blochează porii şi duce la formarea punctelor negre. Zona predispusă la apariţia punctelor negre este zona T: fruntea, nasul şi bărbia.

 

Cum să îţi îngrijeşti corect tenul

Pe lângă secreţia excesivă de sebum, o altă cauză a apariţiei punctelor negre este igiena necorespunzătoare. Ca să nu te confrunţi cu apariţia acestor mici „monştri” inestetici, evită produsele cosmetice de proastă calitate. De asemenea, evită şi tratamentele cosmetice neprofesioniste, adică extracţia punctelor negre acasă, în faţa oglinzii, eventual cu câteva minute de a ieşi pe uşă. Zonele cu probleme se pot irita sau chiar infecta.

 

Recomandările specialiştilor:

1. Curăţă-ţi faţa de două ori pe zi cu apă rece sau călduţă (apa fierbinte usucă tenul, care va produce astfel şi mai mult sebum).

2. Foloseşte o dată sau de două ori pe lună un produs de exfoliere pentru curăţarea feţei.

3. Evită cremele şi săpunurile care conţin uleiuri esenţiale, deoarece acestea pot astupa şi mai tare porii.

4. Evită să îţi atingi faţa cu mâinile murdare pentru a împiedica transferarea bacteriilor de pe mâini pe ten.

 

2  măşti naturale împotriva punctelor negre

1. Mască pe bază de miere şi scorţişoară. Combină o lingură de miere organică cu o lingură de scorţişoară până când obţii o pastă omogenă. Aplică masca pe zona T şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clăteşte-ţi faţa cu apă călduţă. Scorţişoara are efect antibacterian, iar mierea este un cicatrizant şi dezinfectant. Poţi aplica acest tratament de două ori pe zi.

 

2. Mască pe bază de ovăz şi apă de trandafiri. Amestecă o lingură de fulgi de ovăz cu câteva picături de apă de trandafiri până când obţii un amestec omogen. Ai grijă ca pasta să nu fie prea moale! Aplică masca pe zona T şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute, după care te poţi clăti. Apa de trandafiri are proprietăţi astringente şi antiseptice, iar ovăzul are efect dezinfectant.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa