Părul gras. Mici trucuri care te ajută să scapi de problemă

părul gras suc de lămâie
Părul gras nu este o bucurie pentru nimeni, iar temperaturile mari contribuie la înrăutățirea aspectului său. Iată ce soluții îți propunem.

Părul gras – Aspectul său poate fi îmbunătățit cu ajutorul unor mici trucuri

Părul gras nu este o bucurie pentru nimeni, iar temperaturile mari contribuie la înrăutățirea aspectului său. Din pricina căldurii, scalpul secretă şi mai mult sebum, iar părul se îmbâcsește de pe o zi pe alta. De aceea, trebuie să-i acorzi părului tău mai multă atenţie, pentru ca aspectul său să nu devină dezastruos pe timpul verii!

Părul gras – Învaţă să te speli pe cap în mod corect

Deşi te gândeşti că părul e păr şi şamponul e şampon, află că părul gras are nevoie de mai multe grijă în momentul în care este spălat. Dacă şamponul rămâne prea mult pe păr nu faci altceva decât să-i agaravezi părului condiţia.

Șamponul elimină toate uleiurile naturale de pe păr, iar scalpul va compensa pierderea secretând şi mai mult sebum. Un lucru similar se produce şi când speli părul extrem de des.

La finalul șamponării trebuie să clătești foarte bine părul, că să nu-ţi rămână urme de şampon pe şuviţe. Orice urmă cât de mică nu va face altceva decât să-ţi îngraşe părul şi mai repede.

Cum să scapi de părul gras – Foloseşte suc de lămâie pentru clătire

Cu puţin suc de lămâie aplicat la clătire părul poate să-şi recapete prospeţimea. Lămâile au un pH acid în afara corpului (în corp acesta se transformă în alcalin) cu rol ajutător în echilibrarea sebumului. Cum aplici sucul? După ce ai stors o lămâie, amestecă sucul cu o cană de apă şi clăteşte părul cu acest suc astringent, aplicând la final doar apă caldă. Un alt avantaj al sucului de lămâie este şi îndepărtarea oricărei urme de şampon din păr.

Piaptănă-te cu moderaţie

Părul gras nu are nevoie de un pieptănat foarte frecvent, dimpotrivă. Printr-o periere deasă glandele sebacee sunt stimulate şi vor produce şi mai mult sebum. De asemenea, în momentul în care te piepteni, este indicat să treci peria uşor peste scalp şi să nu apeşi prea tare.

O soluţie de ultim moment în zilele în care părul gras te enervează peste poate este să îţi faci o coafură care să mascheze acest inconvenient. Un coc înalt sau o coadă de cal sunt două variante de coafură pe care le poţi pune în practică rapid şi cu succes.

Cumpără-ţi un alt şampon, special pentru părul gras

Se întâmplă să foloseşti același şampon de foarte mult timp? Încearcă să-l schimbi, mai ales dacă este unul obişnuit, cumpărat din supermarket. Şampoanele normale pot avea pe lista ingredientelor chimicale care accentuează producerea de sebum, iar de aceea îţi recomandăm să încerci un şampon pentru bebeluşi sau unul pe bază de plante, care te pot ajută prin acţiunea lor mai blândă şi prin faptul că nu încarcă şuviţele cu substanţe nedorite.

O situaţie de urgenţă poate fi rezolvată cu bine dacă ai la îndemână un şampon uscat, care estompează rapid aspectul de păr gras.

Dacă ai părul gras, ai grijă la alimentaţia pe timpul verii

Mâncarea procesată şi dulciurile în exces îşi pot pune amprenta asupra părului tău, mai ales vara. Acest lucru se întâmplă din pricina grăsimilor nesănătoase care afectează direct glandele hormonale, inclusiv pe cele care controlează producerea de sebum.

Sfatul nostru este să limitezi pe cât posibil sau chiar să nu mai consumi deloc alimente procesate. Alege o dietă de vară bazată pe cât mai multe crudităţi, fructe şi legume proaspete şi proteine uşoare care ajută părul gras să-şi recapete forma. Dacă adopţi acest tip de alimentaţie, vei vedea că hormonii se vor echilibra, iar glandele care secretă sebum vor ajunge să funcţioneze în parametri normali.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()